search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04
MENU CLOSE

Σταγιάτες Βόλου: Εξαγριωμένοι κάτοικοι κατά Αχιλλέα Μπέου – «Πάρε δρόμο ρε κοπρίτη, άνθρωπε της νύχτας!» (Videos)

05.06.2020 11:42
Σταγιάτες Βόλου: Εξαγριωμένοι κάτοικοι κατά Αχιλλέα Μπέου - «Πάρε δρόμο ρε κοπρίτη, άνθρωπε της νύχτας!» (Videos) - Media

 

Ένταση και τεταμένη κατάσταση δημιουργήθηκε για περίπου μια ώρα, το πρωί της Παρασκευής, στις Σταγιάτες, όταν ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος πήγε στο χωριό και τα έβαλε με τους κατοίκους που βρίσκονταν στο κοινοτικό γραφείο (πρώην σχολείο) και στο Μουσείο, τους επιτέθηκε φραστικά και τους απείλησε με νέες μηνύσεις.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, το σημείο βρέθηκαν και δυνάμεις της Αστυνομίας και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ωστόσο δεν έλειψε η ένταση.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αχ. Μπέος πήγε στις 11 το πρωί στο χωριό και κατήγγειλε συγκεντρωμένους κατοίκους στην πλατεία του χωριού ότι έβγαλαν το πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας έξω από το γραφείο του, ενώ οι κάτοικοι τον φώναζαν ψεύτη.

Τελικά, στον δήμαρχο παραδόθηκε το κλειδί του κοινοτικού γραφείου και του μουσείου, πήγε στους χώρους και πέταξε τις μαύρες σημαίες που υπάρχουν στους χώρους και στρώματα και τους είπε ότι είναι δημοτικοί χώροι και δεν μπορούν να κάνουν κατάληψη.

Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους του είπαν ότι θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, που είναι κοινωνικό αγαθό και του φώναζαν.

«Πάρε δρόμο ρε κοπρίτη, άνθρωπε της νύχτας», ήταν η πληρωμενη απάντηση των κατοίκων στο σόου του Αχιλλέα Μπέο.

Τελικά ο δήμαρχος, τον οποίο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Τοπικών Ενοτήτων και συνεργάτες του, αποχώρησε στις 12.15 το μεσημέρι.

Η απάντηση του Αχ. Μπέου

Με δήλωση μέσω δελτίου Τύπου απάντησε ο Αχ. Μπέος στα όσα εκτυλίχθηκαν στις Σταγιάτες. Ειδικότερα, το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

“Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μια χούφτα μπαχαλάκηδες να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους. Τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές έχουν ημερομηνία λήξης και η Δημοτική Αρχή κι εγώ θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα όχι μόνο στις Σταγιάτες, αλλά και όπου αλλού εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα από ακραία στοιχεία”

Με την κατηγορηματική αυτή δήλωση ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος έδωσε το στίγμα της επίσκεψής του σήμερα στις Σταγιάτες, όπου επιθεώρησε τα κτήρια που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας αφού έχουν καταληφθεί από άτομα κατά των οποίων ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις και χρησιμοποιούνται για αλλότριες χρήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, κ Αθαν. Μπόγκα και συνεργάτες του, και είχε έντονο διάλογο με μια μικρή ομάδα κατοίκων, ανέφερε ακόμη:

“Είμαστε εδώ στο όμορφο παραδοσιακό χωριό των Σταγιατών, που δυστυχώς κάποια ακραία στοιχεία το θεωρούν ιδιοκτησία τους. Εχουν αποκλείσει από το γραφείο του τον πρόεδρο κ. Μπόγκα, που οι κάτοικοι του χωριού τον εξέλεξαν, τον τρομοκρατούν, τον προπηλακίζουν με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να κάνει πέντε πράγματα για την περιοχή. Παράλληλα έχουν κάνει κατάληψη στο Μουσείο, που είναι για τους πολίτες

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αποκατασταθεί η έννομη τάξη. Υπάρχουν Νόμοι και Αρχές και αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να αυθαιρετούν και μάλιστα με θέματα όπως το νερό, που έχει να κάνει άμεσα με τη Δημόσια υγεία και συνιστά Δημόσιο Αγαθό. Είπα και σε πολίτες της περιοχής που με επισκέφθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ και υποστηρίζουν ότι έχουν αναλύσεις που δείχνουν ότι το νερό είναι καθαρό ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αντίθετα έδωσα εντολή άμεσα η ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε νέα ανάλυση του νερού από την πηγή των Σταγιατών, που βεβαίως θα γίνει από πιστοποιημένο από την Πολιτεία εργαστήριο και με την αυστηρή διαδικασία που προβλέπεται για τη δειγματοληψία και την μεταφορά και όχι όπως τύχει και από όποιο τύχει, χωρίς να γνωρίζει κανείς.

Σήμερα καθαρίσαμε το γραφείο του Προέδρου από διάφορα αντικείμενα που έχουν αφεθεί εκεί, αντίθετα στο Μουσείο έχει γίνει κατάληψη από καμιά 20 άτομα. Θα αλλάξουμε τις κλειδαριές και αν συνεχίσουν να παρανομούν υπάρχουν οι αναφορές και το αυτόφωρο. Ας το καταλάβουν όλα αυτά είναι ιδιοκτησία της πόλης, δεν τους ανήκει τίποτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04