search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:33
MENU CLOSE

Σεντένο: Κανόνες για την εκταμίευση θα υπάρχουν, αλλά όχι τρόικα

05.06.2020 13:23
Σεντένο: Κανόνες για την εκταμίευση θα υπάρχουν, αλλά όχι τρόικα - Media

 

Η σημερινή κρίση είναι τελείως διαφορετική για την Ελλάδα από αυτή πριν από δέκα χρόνια, καθώς η ελληνική οικονομία είχε καλύτερες επιδόσεις από αυτή της Ευρωζώνης πριν τον κορονοϊό, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist με τίτλο: «Ευρωζώνη: Αναζητώντας το ‘εμβόλιο’ για τον κορωνοϊό», προσθέτοντας ότι η κρίση δεν θα την ρίξει κάτω. 

Ερωτηθείς αν θα υπάρχουν όροι που θα συνδέονται με τη χορήγηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Σεντένο είπε ότι θα υπάρχουν κανόνες για την εκταμίευσή τους, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρχει τρόικα. 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα λάβει τους περισσότερους πόρους – 32 δις. ευρώ, από τα οποία τα 22,6 δις. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις – από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία, προσθέτοντας ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τη χορήγηση των πόρων αυτών στη Ελλάδα, όπως και για τις άλλες χώρες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:31