search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:23
MENU CLOSE

Τεράστιος αστεροειδής στο μέγεθος ουρανοξύστη θα περάσει κοντά από τη γη το Σάββατο

05.06.2020 14:11
Τεράστιος αστεροειδής στο μέγεθος ουρανοξύστη θα περάσει κοντά από τη γη το Σάββατο - Media

 

Ο αστεροειδής που στην πραγματικότητα όπως λένε οι επιστήμονες είναι ένας τεράστιος βράχος μεγαλύτερος και από το Empire State Building, ονομάζεται «163348» και οι επιστήμονες τον έχουν εντοπίσει στο χάος του διαστήματος από το 2002.
Θα περάσει κοντά από τη γη στις 04.20 το ξημέρωμα με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 15.000 χιλιόμετρα την ώρα. Βέβαια μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος το «κοντά» δεν σημαίνει και ξυστά. Ο αστεροειδής θα περάσει σε μια απόσταση όσο είναι 3 φορές η γη από τη σελήνη. 
Για την ακρίβεια θα περάσει 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Οι επιστήμονες πάντως τον ταξινομούν στη γλώσσα τους ως «αντικείμενο που θα περάσει κοντά στη γη». Τονίζουν δε ότι μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι αφού η πορεία του τεράστιου αυτού βράχου δεν ενέχει κανένα κίνδυνο να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:23