search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:34
MENU CLOSE

Κίνηση καλής θέλησης: Ο χώρος έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάζεται σε «Black Lives Matter Plaza»

05.06.2020 18:38
Ουάσινγκτον: Η Airbnb μπλοκάρει τις κρατήσεις λόγω ορκωμοσίας Μπάιντεν - Media
 
Περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάστηκε από την δήμαρχο της Ουάσιγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, σε “Black Lives Matter Plaza” (Πλατεία Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν). Πρόκειται για το ίδιο σημείο στο οποίο νωρίτερα, γράφτηκε η ίδια φράση, με μεγάλα κίτρινα γράμματα κατόπιν εντολής της δημάρχου.
 
Όπως η Μπάουζερ ανέφερε στους δημοσιογράφους, “Ως πολίτες της Ουάσιγκτον το μόνο που θέλουμε είναι να συνυπάρχουμε ειρηνικά και να δείξουμε στην Αμερική ότι το καταφέρνουμε. Μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, να εκφράσει τα παράπονα του στην κυβέρνηση και να απαιτήσει την αλλαγή”.
 

“Είμαστε εδώ ειρηνικά ως Αμερικανοί, σε αμερικανικούς δρόμους, σε δρόμους της Ουάσιγκτον”, πρόσθεσε αναφερόμενη στην πρόσφατη διένεξη της με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω της πρόθεσής τους να αστυνομεύονται από τον στρατό οι δρόμοι της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN .
 
Η Μπάουζερ κατήγγειλε εξάλλου τις περιπολίες από άγνωστες δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.
 
Οι ομοσπονδιακές δυνάμεις εκκένωσαν βίαια την Πλατεία Λαφαγιέτ την Δευτέρα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, ώστε ο πρόεδρος να πάει πεζή σε μια εκκλησία για μια φωτογράφιση.
 

Με αφορμή το περιστατικό, η δήμαρχος Μπάουζερ ζήτησε και επίσημα σήμερα, Παρασκευή (05/06) από τον πρόεδρο Τραμπ να απομακρύνει τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πόλη από τους δρόμους της Ουάσιγκτον.
 
Πηγή: news247
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15