19/01/2021 19:39:32

Κίνηση καλής θέλησης: Ο χώρος έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάζεται σε «Black Lives Matter Plaza»

Κίνηση καλής θέλησης: Ο χώρος έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάζεται σε «Black Lives Matter Plaza» - Media
 
Περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάστηκε από την δήμαρχο της Ουάσιγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, σε "Black Lives Matter Plaza" (Πλατεία Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν). Πρόκειται για το ίδιο σημείο στο οποίο νωρίτερα, γράφτηκε η ίδια φράση, με μεγάλα κίτρινα γράμματα κατόπιν εντολής της δημάρχου.
 
Όπως η Μπάουζερ ανέφερε στους δημοσιογράφους, "Ως πολίτες της Ουάσιγκτον το μόνο που θέλουμε είναι να συνυπάρχουμε ειρηνικά και να δείξουμε στην Αμερική ότι το καταφέρνουμε. Μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, να εκφράσει τα παράπονα του στην κυβέρνηση και να απαιτήσει την αλλαγή".
 
"Είμαστε εδώ ειρηνικά ως Αμερικανοί, σε αμερικανικούς δρόμους, σε δρόμους της Ουάσιγκτον", πρόσθεσε αναφερόμενη στην πρόσφατη διένεξη της με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω της πρόθεσής τους να αστυνομεύονται από τον στρατό οι δρόμοι της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN .
 
Η Μπάουζερ κατήγγειλε εξάλλου τις περιπολίες από άγνωστες δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.
 
Οι ομοσπονδιακές δυνάμεις εκκένωσαν βίαια την Πλατεία Λαφαγιέτ την Δευτέρα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, ώστε ο πρόεδρος να πάει πεζή σε μια εκκλησία για μια φωτογράφιση.
 
Με αφορμή το περιστατικό, η δήμαρχος Μπάουζερ ζήτησε και επίσημα σήμερα, Παρασκευή (05/06) από τον πρόεδρο Τραμπ να απομακρύνει τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πόλη από τους δρόμους της Ουάσιγκτον.
 
Πηγή: news247

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.