search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Απότομη αλλαγή του καιρού: Καταιγίδες, μποφόρ, λασποβροχές – Κίνδυνοι για πλημμύρες

06.06.2020 07:13
Καιρός: Σε εξέλιξη θερμή αφρικανική «εισβολή» - Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία στα Χανιά  - Media

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η απότομη αλλαγή του καιρού οφείλεται σε ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Νότια Ιταλία την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς την περιοχή μας και να προκαλέσει αλλαγή του καιρού στη χώρα μας, κυρίως το Σάββατο 6 Ιουνίου σύμφωνα με το Meteo.

Αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων και ισχυρές βροχοπτώσεις το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν από νότιες διευθύνσεις και αργά το βράδυ θα ξεπεράσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στις περισσότερες περιοχές το Σάββατο 06/06 περίπου κατά 4-5°C σε σχέση με την Παρασκευή 05/06.

Εντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα οι οποίες από το πρωί του Σαββάτου 06/06 θα επεκταθούν και στις υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr.

Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός. Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα πεδινά είναι μικρή ενώ στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα αναμένουμε και χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Το συνολικό ύψος βροχής (σε χιλιοστά) που πρβλέπεται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020. Στις περιοχές εντός του κόκκινου πλαισίου ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Τέλος, οι θυελλώδεις νοτιάδες θα οδηγήσουν και στη μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας (Χάρτης 3) με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να παρατηρούνται στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται κατά διαστήματα και λασποβροχές.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08