search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση των NBC-WSJ: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ» λένε 8 στους 10 αμερικανοί

07.06.2020 16:27
Δημοσκόπηση των NBC-WSJ: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ» λένε 8 στους 10 αμερικανοί  - Media

 

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ για οκτώ στους 10 ψηφοφόρους. 

Η άποψη αυτή αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση του δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal, που διεξήχθη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και περισσότερους από 100.000 θανάτους από κορωνοϊό.

Το 63% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ ή σχετικά πολύ ότι ή κάποιος στην οικογένειά τους θα μπορούσε να αρρωστήσει από Covid-19. Το ποσοστό είναι μειωμένο από το 73% του Απριλίου, με μεγάλο μέρος της μείωσης της ανησυχίας να προέρχεται από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι.

Περίπου το 46% των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ως «κακή», το υψηλότερο ποσοστό σε αυτό το ερώτημα από τον Σεπτέμβριο του 2012. Περίπου το ένα τρίτο, το 31%, δήλωσε ότι ήταν «απλώς μἐτρια», ενώ το 17% είπε ότι η οικονομία ήταν καλή και το 5% την χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Σε εθνικό επίπεδο, ο Τζο Μπάιντεν ήταν μπροστά από τον Τραμπ κατά 7 μονάδες στη δημοσκόπηση του NBC-Wall Street Journal, με ποσοστό 49% έναντι 42%. Αυτή η εικόνα παραμένει αμετάβλητη από τον Απρίλιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10