search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:39
MENU CLOSE

Τέσσερα νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο

07.06.2020 16:32
Βαυαρία: Έρχονται δωρεάν τεστ για κορωνοϊό στα αεροδρόμια - Media

 

Τέσσερα νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 2.364 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. 

Αναλυτικά από συνολικά 518 δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. 

Από συνολικά 79 δείγματα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

 Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, ολοκληρώθηκαν 771 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, είχαμε αποτελέσματα για 632 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, είχαμε αποτέλεσμα για 1 δείγμα,
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων ολοκληρώθηκαν 116 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από ιδιωτική πρωτοβουλία διεκπεραιώθηκαν 60 εργαστηριακές διαγνώσεις και από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, είχαμε αποτελέσματα για 187 δείγματα.

 Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 964.
 
Επιπρόσθετα, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τρεις ασθενείς. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ένας διασωληνωμένος και ένας εκτός αναπνευστήρα.

Με πληροφορίες από philenews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:36