search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:50
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανησυχία για μικρές εστίες κρουσμάτων σε διάσπαρτες περιοχές της Ελλάδας

08.06.2020 12:16
Κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία - Media

Ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές Αρχές οι μικρές διάσπαρτες εστίες κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο μέσα στην ημέρα να υπάρξει έκτακτη ανακοίνωση – ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Παρότι οι εστίες περιλαμβάνουν -κάθε μία ξεχωριστά- λιγοστά κρούσματα, οι πηγές μετάδοσης που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές και μέσα στο καλοκαίρι θα λαμβάνονται έκτακτες αποφάσεις ακόμη και για τοπικά lockdown. Πάντως, αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού.

Οπως αναφέρει το Εθνος τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ στο συγκεκριμένο μέρος από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία από την αρχή της πανδημίας είχε παρουσιάσει έξαρση κρουσμάτων. Συνολική εικόνα για τον πιθανό αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή της Ξάνθης αναμένεται να υπάρξει αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και είναι πιθανό να γίνουν και ανακοινώσεις είτε από τον ΕΟΔΥ είτε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα βλέμματα των ειδικών στρέφονται όμως και στην περιοχή της Θήβας, όπου 12 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα, καθώς εμφανίστηκε στην εφημερία του νοσοκομείου κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια έπειτα από έλεγχο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:50