search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Ρωσία: Αίρονται όλοι οι μεγάλοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού

08.06.2020 12:21
Ρωσία: Αίρονται όλοι οι μεγάλοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού - Media

 

Οι Ρώσοι που πρέπει να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να φροντίσουν συγγενείς τους στο εξωτερικό θα επιτρέπεται να επαναλάβουν τα διεθνή ταξίδια για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοινώνοντας ότι ορισμένοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού θα χαλαρώσουν.

Ο δήμος της Μόσχας θα άρει επίσης περιορισμούς που είχε επιβάλει εξαιτίας της πανδημίας από αύριο Τρίτη, περιλαμβανομένου και ενός ψηφιακού συστήματος διέλευσης των κατοίκων και ενός καθεστώτος αυτοαπομόνωσης, μετέδωσε, σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι Μοσχοβίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για περιπάτους όποτε θέλουν από αύριο, μετέδωσε το TASS, και τα εστιατόρια και τα καφέ στη ρωσική πρωτεύουσα θα μπορούν να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους τους από τις 16 Ιουνίου.

Η Ρωσία εξακολουθεί να καταγράφει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να έχει φθάσει τώρα τα 476.658, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο, όμως ο αριθμός των κρουσμάτων στη Μόσχα, το αρχικό επίκεντρο του ιού, έχει πέσει σημαντικά.

«Υπογράφτηκε ένα κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο θα δώσει στους Ρώσους πολίτες την ευκαιρία να φύγουν από τη χώρα, προκειμένου να φροντίσουν άρρωστους συγγενείς που ζουν σε άλλες χώρες, καθώς και για εκείνους που ταξιδεύουν για λόγους εργασίας ή σπουδών», δήλωσε ο Μισούστιν σε μια συνάντηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι άνθρωποι που πρέπει να λάβουν ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό θα μπορούν επίσης να ταξιδέψουν, είπε ο Μισούστιν, και πρόσθεσε πως οι ξένοι πολίτες που χρειάζονται θεραπεία στη Ρωσία, ή εκείνοι με στενούς συγγενείς που χρειάζονται φροντίδα θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα.

Η Ρωσία έκλεισε τα σύνορά της στις 30 Μαρτίου, αφού είχε καθηλώσει όλες τις διεθνείς πτήσεις και είχε καλέσει τους πολίτες να μένουν στο σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Εξάλλου ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα πως όλοι οι σημαντικοί περιορισμοί που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό θα αρθούν στη ρωσική πρωτεύουσα τον Ιούνιο.

Ο Σομπιάνιν έγραψε στον προσωπικό του ιστότοπο ότι τα ινστιτούτα αισθητικής και οι κτηνιατρικές κλινικές μπορούν να ανοίξουν από τις 9 Ιουνίου, τα μουσεία και οι εξωτερικοί χώροι των καφέ από τις 16 Ιουνίου, και τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια από τις 23 Ιουνίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15