search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:07
MENU CLOSE

Το «φάντασμα» του κορωνοϊού «δείχνει τα δόντια του»: Αύξηση των νεκρών στην Ιταλία, ανησυχία στο Ιράν

08.06.2020 16:35
Το «φάντασμα» του κορωνοϊού «δείχνει τα δόντια του»: Αύξηση των νεκρών στην Ιταλία, ανησυχία στο Ιράν - Media

 

Αυξήθηκαν οι νεκροί και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, ενώ στο Ιράν ανησυχία προκαλεί ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Αναλυτικά, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 235.278. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.964. Παράλληλα, 166.584 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 234.998 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.899 άνθρωποι ενώ 165.837 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 65 άνθρωποι και καταγράφηκαν 280 νέα κρούσματα. 747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 283 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.729 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 29.718 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 83 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 12 περισσότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 12.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι το 70% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται και πάλι στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Οι αρμόδιες αρχές, όμως, επαναλαμβάνουν ότι έστω και αν παρατηρούνται κάποιες αυξομειώσεις, η γενική πορεία των κρουσμάτων, όπως και του αριθμού των νεκρών, συνεχίζει να παρουσιάζει μείωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Euromedia Research, o δείκτης εμπιστοσύνης των πολιτών, στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε περιορίζεται στο 43,4%, ενώ στο σύνολο της κυβέρνησης στο 34,2%. Πολλοί αναλυτές τονίζουν ότι τα ποσοστά αυτά οφείλονται και στο ότι τα οικονομικά βοηθήματα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση της Ρώμης, σε εργαζόμενους, άνεργους και επιχειρήσεις, δεν καταβλήθηκαν αμέσως και ότι οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν νευρικότητα και απογοήτευση σε πολλούς Ιταλούς.

Ανησυχία στο Ιράν

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν κάλεσε τους πολίτες να φοράνε μάσκες στους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έπειτα από τις προειδοποιήσεις πως η Ισλαμική Δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο, ισχυρότερο κύμα μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό αν οι πολίτες αγνοήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο απολογισμός των θανάτων από κορωνοϊό στο Ιράν έφθασε σήμερα τους 8.351, με 70 θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Κιανούς Τζαχανπούρ. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 2.043, είπε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 173.832.

«Όλοι πρέπει να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους όπως καταστήματα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου η πλήρης τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν είναι εφικτή», είπε ο Τζαχανπούρ.

Με 3.574 νέες μολύνσεις, το Ιράν κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα την περασμένη Πέμπτη. Οι αρχές έχουν πει πως η διεύρυνση των διαγνωστικών τεστ μπορεί να είναι ένας λόγος για την αύξηση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Το Ιράν επέβαλε περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της COVID-19 στα μέσα Απριλίου. Άρχισε να τους χαλαρώνει μετά την πτώση του ημερήσιου αριθμού θανάτων και κρουσμάτων, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την επίπτωση των μέτρων στην σκληρά πληττόμενη από τις κυρώσεις οικονομία.

Όμως ο ρυθμός των καταγεγραμμένων μολύνσεων αυξήθηκε και πάλι τον Μάιο και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επαναφέρει περιορισμούς σε ορισμένες επαρχίες έπειτα από τοπικά ξεσπάσματα.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03