search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Π.Ο.Υ.: Η πανδημία επιδεινώνεται

08.06.2020 16:49
Ο Π.Ο.Υ. ελπίζει ότι η ομάδα του θα μεταβεί στην Κίνα για να βρει την προέλευση του κορωνοϊού - Media

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την αναχαίτιση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, σημειώνοντας ότι η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως και ακόμη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της στην κεντρική Αμερική.

«Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την αρχή της πανδημίας και δεν είναι τώρα η ώρα, για οποιαδήποτε χώρα, να τραβήξει το πόδι της από το πετάλι», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τόνισε ότι τα κρούσματα στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής συνεχίζουν να αυξάνονται, ζητώντας τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας για την περιοχή αυτή.

Η επιδημιολόγος Μαρία βαν Κέρκοβ είπε στην ίδια ενημέρωση ότι απαιτείται μια «συνολική προσέγγιση» του προβλήματος για τις χώρες της Νότιας Αμερικής. «Είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος», πρόσθεσε.

Ο Ράιν είπε ότι είναι αναγκαίο τώρα να επικεντρωθούν οι χώρες στην αποτροπή ενός δεύτερου κύματος της ασθένειας που έχει μολύνει περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 400.000 από αυτούς.

Το παγκόσμιο lockdown αποσόβησε ως και 3.000.000 θανάτους

Το κλείσιμο καταστημάτων, σχολείων αλλά και ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών παγκοσμίως έσωσε ως και 3.000.000 ανθρώπους από τον θάνατο σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Τα ευρείας κλίμακας lockdown, περιλαμβανομένου του κλεισίματος καταστημάτων και σχολείων, έχουν μειώσει τους ρυθμούς μετάδοσης της COVID-19 στην Ευρώπη αρκετά ώστε να ελεγχθεί η εξάπλωσή του και μπορεί να έχουν αποτρέψει έως και περισσότερους από τρία εκατομμύρια θανάτους, όπως ανέφεραν ερευνητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21