search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:18
MENU CLOSE

Αυτομόλησε ο πρωθυπουργός της Συρίας

06.08.2012 11:07
Αυτομόλησε ο πρωθυπουργός της Συρίας - Media

Ο πρωθυπουργός της Συρίας Ριγιάντ Χιτζάμπ παύθηκε, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Ο πρωθυπουργός της Συρίας Ριγιάντ Χιτζάμπ παύθηκε, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

«Ανακοινώνω σήμερα την αποσκίρτησή μου από το φονικό και τρομοκρατικό καθεστώς και ανακοινώνω ότι ανήκω πλέον στις τάξεις της επανάστασης για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Ανακοινώνω ότι είμαι από σήμερα στρατιώτης αυτής της ευλογημένης επανάστασης», αναφέρει ο Χιτζάμπ σε ανακοίνωση που διαβάστηκε στο όνομά του από τον εκπρόσωπό του Μοχάμεντ Ατάρι.

Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε διορίσει τον Χιτζάμπ, έναν πρώην υπουργό Γεωργίας, στη θέση του πρωθυπουργού τον Ιούνιο μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, για τις οποίες οι αρχές είχαν δηλώσει πως αποτελούσαν ένα βήμα προς την πολιτική μεταρρύθμιση, όμως οι αντιπολιτευόμενοι τις είχαν απορρίψει ως απάτη.

Ο Ιορδανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε τη χώρα και μετέβη με την οικογένεια του στην Ιορδανία σε ασφαλές σημείο. Την ίδια πληροφορία περί διαφυγής είχε και ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντάρτες ανέφεραν ακόμη ότι τρεις υπουργοί έφυγαν με τον Χιτζάμπ για την Ιορδανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17