search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:30
MENU CLOSE

HΠΑ-Βιρτζίνια: Ο δράστης της επίθεσης με όχημα κατά διαδηλωτών φέρεται ως τοπικός ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν (Photo/Video)

09.06.2020 07:47
HΠΑ-Βιρτζίνια: Ο δράστης της επίθεσης με όχημα κατά διαδηλωτών φέρεται ως τοπικός ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν (Photo/Video) - Media

 

Η εισαγγελία της Βιρτζίνια ενώπιον της οποίας παρουσιάστηκε ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο κατά συγκέντρωσης ατόμων στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυρά του όπλου του ένα άτομο, θεωρείται ως τοπικός ηγέτης της διαβόητης ρατσιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Πρόκειται για τον Harry H. Rogers, 36 ετών ο οποίος κατηγορείται για ένοπλη επίθεση, κακόβουλο τραυματισμό και βανδαλισμό μετά την αποτρόπαιη ενέργειά του στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Σε βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου φαίνεται καθαρά ότι ο δράστης οδήγησε με ταχύτητα το όχημά του κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι έστησαν ένα οδόφραγμα για να τον εμποδίσουν. Τότε αυτός πυροβόλησε έναν διαδηλωτή από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια εξήλθε από το αυτοκίνητό του κραδαίνοντας το πιστόλι του.

Το Richmond CBS TV δημοσιοποίησε άλλο βίντεο που δείχνει τον Rogers πριν από μερικά χρόνια να φορά στολή της KKK και να κρατά στα χέρια του τη σημαία της αμερικανικής συνομοσπονδίας που είναι συνυφασμένη με φυλετικές και ρατσιστικές διακρίσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

KKK President' arrested for hitting protester with his truck

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24