search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:03
MENU CLOSE

Καταγγελία εργαζομένων του Nοσοκομείου Κιλκίς: Είμαστε αναγκασμένοι να πλένουμε τις στολές μας στο σπίτι

09.06.2020 11:13
Κιλκίς: 93χρονη πάλεψε με τον κορωνοϊό, τον νίκησε και χαρίζει ελπίδα  (Video) - Media

 

Σοβαρή καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κάτω από τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται, εν μέσω κορωνοϊού, κάνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι «είναι αναγκασμένοι να πλένουν τις στολές στο σπίτι τους, με απόφαση της διοίκησης λόγω κόστους».

«Η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού λόγω της αναστολής λειτουργείας των πλυντηρίων επί 2,5 έτη έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία. Ο στολές του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού δυστυχώς λόγω περικοπών δεν περιλαμβάνονται στην σύμβαση παρότι είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την καταγγελία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος χαρακτηρίζει την εν λόγω απόφαση ως επικίνδυνη για τη διασπορά του ιού.

Αναλυτικά η καταγγελία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Κιλκίς:

«Εν μέσω κορωνοϊού οι εργαζόμενοι του Nοσοκομείου Κιλκίς πλένουν τις στολές στο σπίτι τους με απόφαση της διοίκησης λόγω κόστους.

Εν μέσω κορωνοϊού οι εργαζόμενοι του Nοσοκομείου Κιλκίς πλένουν τις στολές στο σπίτι τους με απόφαση της διοίκησης λόγω κόστους.

Επικίνδυνη απόφαση για διασπορά του ιού.

Την Τρίτη 02/06/2020 εισήχθη, στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, Αφγανή ετών 28 και γέννησε με καισαρική τομή. Την Τέταρτη 03/06/2020 αφού υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, βρέθηκε θετική. Η ασθενής παραμένει για νοσηλεία μαζί με τον νεογνό στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μαζί με άλλες τέσσερις (4) λεχώνες με τα νεογνά.

Η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω της αναστολής λειτουργείας των πλυντηρίων επί 2,5 έτη έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία. Ο στολές του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού δυστυχώς λόγω περικοπών δεν περιλαμβάνονται στην σύμβαση παρότι είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου και μεταφέρονται για καθαρισμό στις οικίες των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εν όψη της πανδημίας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωάννη Ανδρίτσο, ο καθαρισμός των στολών του προσωπικού δεν συμπεριελήφθη στην υπάρχουσα σύμβαση και η πλύση γίνεται στις οικίες αυτών, την στιγμή που η επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επισημαίνει την επικινδυνότητα της χρήσης των στολών εκτός του νοσοκομειακού περιβάλλοντος με έγγραφό της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:03