search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48
MENU CLOSE

Πέτσας: Δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά

09.06.2020 12:24
Πέτσας: Δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά - Media

 

Για το ενδεχόμενο να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Δεν θα επανέλθει σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε η καθημερινή ενημέρωση δια ζώσης από τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Τσιόδρα . Θα υπάρχει όμως καθημερινή γραπτή ανακοίνωση για την εξέλιξη των κρουσμάτων ώστε να μην υπάρχει σύγχυση. Τα φαινόμενα χαλάρωσης που είδαμε είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για όλους. Αυτό που μας έφερε ως εδώ είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα. Ας μην το χάσουμε αυτό το χαρακτηριστικό τώρα γιατί θα το πληρώσουμε» δήλωσε ο Στ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ας μη χαλαρώσουμε με τον κορωνοϊό, γιατί θα το πληρώσουμε. Φαινόμενα χαλάρωσης είναι “καμπανάκι” για όλους» επισήμανε εκ νέου σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τη γνωστοποίηση των 97 νέων κρουσμάτων Covid-19.

Έναν μήνα μετά την άρση του lockdown, «η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή», είπε ο υφυπουργός, επανέλαβε ωστόσο πως «δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό».

Ο Στ. Πέτσας έκανε γνωστό πως τα διαγνωστικά τεστ που έχουν γίνει στη χώρα ξεπέρασαν τις 226.000. Όπως είπε, μόνο στην Π.Ε. Ξάνθης έγιναν 3.013 τεστ τις τελευταίες ημέρες κι εντοπίστηκαν 29 κρούσματα, τα περισσότερα χωρίς συμπτώματα.

Επίσης, υπενθύμισε ότι έως 15 Ιουνίου απαγορεύονται πλην Αθήνας οι αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό, ενώ ενημέρωσε πως έχουν ελεγχθεί οι επιβάτες 1.300 πτήσεων που έφθασαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, συνολικά πάνω από 20.000 ταξιδιώτες σε 4 μήνες.

Η εξέλιξη της πανδημίας κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παραμένουμε σε εγρήγορση. Ετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας για τους τουρίστες, ανέφερε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί το Σάββατο στη Σαντορίνη.

Συνεχίζουμε στον δρόμο της επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας, συνέχισε ο υφυπουργός. Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία έκπτωση στη Δημόσια Υγεία και πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου χρειαστεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48