search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:45
MENU CLOSE

Η Τουρκία «βγάζει γλώσσα» στο ΝΑΤΟ: Συμφώνησε με τη Ρωσία για νέα συστοιχία S-400

09.06.2020 12:56
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
Δεν καταλαβαίνει από κυρώσεις κι απειλές και συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι του ο Ερντογάν. Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν και για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400. Τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία ανακοίνωσε ο υφυπουργός για τις αμυντικές βιομηχανίες, Ισμαήλ Ντεμίρ, τη Δευτέρα.
 
«Έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία σχετικά με την παράδοση της δεύτερης αποστολής S-400. Έχουν απομείνει ορισμένα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογιών, λεπτομέρειες για την από κοινού παραγωγή, τον οδικό χάρτη» δήλωσε ο Ντεμίρ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους S-400 παρά την καθυστέρηση που προκλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.
 
Τα συστήματα από τη δεύτερη παρτίδα, καθώς και από την πρώτη, θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της χώρας, αντί να αποθηκευτούν ή να μεταπωληθούν όπως είχαν ζητήσει οι ΗΠΑ επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24