search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:35
MENU CLOSE

Γιατί η Βρετανία δεν ανοίγει τελικά όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων – Τι άλλαξε τη στάση της κυβέρνησης

09.06.2020 15:58
Γιατί η Βρετανία δεν ανοίγει τελικά όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων - Τι άλλαξε τη στάση της κυβέρνησης - Media

 

Η βρετανική κυβέρνηση ματαίωσε το σχέδιό της για επιστροφή στα θρανία όλων των μαθητών των τάξεων του δημοτικού σχολείου πριν από το τέλος της χρονιάς, όπως επιβεβαίωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον.

Η απόφαση έρχεται μετά από έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών συνδικάτων, δασκάλων και γονέων στην αρχική πρόθεση της κυβέρνησης. Οι επικριτές της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ούτε η χωρητικότητα ούτε επαρκές διδασκαλικό προσωπικό για να διεξάγονται τα μαθήματα με τις απαιτούμενες κοινωνικές αποστάσεις.

Ο κ. Γουίλιαμσον είπε ότι η υγεία των μαθητών είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να δει στις περιπτώσεις που μπορούν να τηρηθούν οι όροι ασφαλείας να επιστρέφουν οι μαθητές. Δεσμεύθηκε ότι δάσκαλοι και μαθητές θα έχουν άμεση πρόσβαση σε διαγνωστικά τεστ αν εκδηλώσουν σύμπτωμα του κορωνοϊού.

Από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν ανοίξει τα νηπιαγωγεία, η πρώτη και η έκτη δημοτικού. Ο κ. Γουίλιαμσον είπε ότι έως την Πέμπτη είχε λειτουργήσει παρόλα αυτά μόνο το 52% των σχολείων, ποσοστό που αυξήθηκε σε περίπου 70% χθες Δευτέρα.

Συνολικά στις τάξεις επέστρεψαν 659.000 μαθητές, ποσοστό 6,9% του συνόλου.

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:35