16/07/2020 18:32:04

Τι μπορεί να είναι πιο τρομακτικό από έναν καρχαρία; Το πλάσμα που του χάραξε όλο το σώμα (Photo)

Τι μπορεί να είναι πιο τρομακτικό από έναν καρχαρία; Το πλάσμα που του χάραξε όλο το σώμα (Photo) - Media
 
Οι καρχαρίες είναι τρομακτικοί: έρχονται από την προϊστορία, είναι σαρκοφάγοι, έχουν πολλά δόντια και παρά τις στατιστικές, μπορούν να γίνουν άκρως επιθετικοί. 
 
Ωστόσο, η φωτογραφία ενός λευκόακρου καρχαρία, την οποία τράβηξαν υδροβιολόγοι στα ανοιχτά της Χαβάης, ήταν αρκετή για να πείσει ότι στις ωκεάνιες αβύσσους υπάρχουν ακόμα πιο τρομακτικά πλάσματα.
 
Η φωτογραφία έδειχνε ότι ο μήκους πάνω από δύο μέτρα καρχαρίας είχε σε όλο το μήκος του σώματός του σημάδια: στρογγυλά και σαν κουκκίδες.
Στην περιοχή εκείνη όπου εντοπίστηκε ο καρχαρίας μόνο ένα είδος πλάσματος μπορούσε να του προκαλέσει τέτοια τραύματα: ένα γιγαντιαίο καλαμάρι.
 
Τα σημάδια στο δέρμα του καρχαρία ταιριάζουν με αυτά από τις βεντούζες και τα άγκιστρα που έχουν στα πλοκάμια τους τα μυστηριώδη αυτά πλάσματα.
 
Τα γιγαντιαία καλαμάρια υπολογίζεται ότι μπορούν να φθάσουν σε μήκος τα 13 μέτρα και ζουν σε βάθη περίπου 300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Δεν έχουν μελετηθεί ποτέ καλά και οι επιστήμονες τα αποκαλούν «τα φαντάσματα της αβύσσου», αλλά φαίνεται ότι ο καρχαρίας συνάντησε ένα και τη γλύτωσε φθηνά...
 
Πηγή: LiveScience

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.