search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16
MENU CLOSE

Προανακριτική Novartis: Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ταξίδεψε με τον Αγγελή – Τι υποστηρίζει η Τουλουπάκη

09.06.2020 17:23
Προανακριτική Novartis: Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ταξίδεψε με τον Αγγελή - Τι υποστηρίζει η Τουλουπάκη - Media

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, με την επιστολή του, εκφράζει την έκπληξή του για το ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αναφέρει ότι εκείνος (Α. Λοβέρδος) συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την αναφορά και την αποδίδει στον πανικό που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Ακολουθεί η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδο προς την προανακριτική επιτροπή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη σε έγγραφο υπόμνημα εξηγήσεων της προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, που διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS, αναφέρει, ότι δήθεν συνταξίδευσα σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή.

Η αναφορά αυτή, η οποία αναπαράχθηκε σε πρωτοσέλιδο και με ψευδέστατους ερμηνευτικούς ισχυρισμούς από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», τυγχάνει απολύτως ψευδής, δεδομένου ότι δεν έχω ταξιδέψει από Βιέννη προς Αθήνα όχι μόνο κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά και για όλο το έτος 2018 καθώς και για το έτος 2019.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι προφανές ότι οι εμπλεκόμενοι στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον τα αμείλικτα ερωτήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει και προσπαθούν να αποσείσουν τις πάσης φύσεως ευθύνες τους με ψευδείς ισχυρισμούς που αναδεικνύουν την εσχάτη ένδεια των υπερασπιστικών τους θέσεων για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με τιμή

Ανδρέας Λοβέρδος-κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κινήματος Αλλαγής»

Τουλουπάκη για Λοβέρδο: Να διαψεύσει τον Αγγελή κι όχι εμένα

Στο μεταξύ, τη δική της απάντηση δίνει με δήλωσή της η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με την περιβόητη πτήση στη Βιέννη.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που ερευνούν την υπόθεση Novartis, διέψευσε σήμερα τα όσα αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, στο υπόμνημά της αυτό η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο κ. Λοβέρδος συνταξίδεψε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την αναφορά και την αποδίδει στον πανικό που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Απαντώντας σήμερα η κυρία Τουλουπάκη στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη Βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του. Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16