search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Γαλλία: Υπόθεση… ζαρντινιέρας με 14χρονο Ρομά – «Ένας μουσάτος αστυνομικός με κλώτσησε στο πρόσωπο» (Video)

10.06.2020 06:50
Γαλλία: Υπόθεση... ζαρντινιέρας με 14χρονο Ρομά - «Ένας μουσάτος αστυνομικός με κλώτσησε στο πρόσωπο» (Video)  - Media

 

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Γαλλία η καταγγελία 14χρονου Ρομά ότι αστυνομικός τον κλώτσησε στο πρόσωπο μετά τη σύλληψή του αφού αποπειράθηκε να κλέψει δίκυκλο. 

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το 14χρονο αγόρι… έπεσε και χτύπησε, κατά τη συνήθη τακτική πολλών αστυνομικών αρχών σε διάφορες χώρες του κόσμου…Άλλωστε και στη χώρα μας ανάλογη περίπτωση έμεινε στην ιστορία ως υπόθεση της “ζαρντινιέρας” όταν ένας Κύπριος φοιτητής κακοποιήθηκε από την αστυνομία η οποία αργότερα είχε δηλώσει πως έπεσε και χτύπησε σε… ζαρντινιέρα.

Ενδεικτική των αντιδράσεων η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος χαρακτηρίσε «προβληματική» την υπόθεση προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει την εξήγηση που δίνει η αστυνομία. 

Στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε ο Γκαμπριέλ Τζόρτζεβιτς, όπως είναι το όνομα του 14χρονου, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο και ότι είχε τέσσερα σπασμένα δόντια. 

«Δεν είναι κανονικό ένας 14χρονος ή οποιοσδήποτε άλλος να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Υπάρχουν δύο εκδοχές που είναι τελείως αντίθετες: η μια του νεαρού και η άλλη των αστυνομικών. Δεν θα αποφασίσω εγώ ποια είναι η σωστή. Δεν αντιλαμβάνομαι την εξήγηση της αστυνομίας… δεν την αντιλαμβάνεται ούτε και ο αρχηγός της αστυνομίας» δήλωσε ο Καστανέρ στο BFMTV. 

Ο 14χρονος σε συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι ετοιμαζόταν να κλέψει ένα σκούτερ. «Σίγουρα ήταν ανόητο αυτό που έκαναν αλλά και αυτό που μου έκαναν… Ήταν τέσσερις οι αστυνομικοί. Ο ένας μου πέρασε χειροπέδες και έβαλε το γόνατο στην πλάτη μου. Μια γυναίκα μου κράταγε τα πόδια και ένας μουσάτος αστυνομικός με κλώτσησε στο πρόσωπο» περιέγραψε το επεισόδιο ο νεαρός. 

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι ο 14χρονος έπεσε ενώ έτρεχε να ξεφύγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:15