search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:15
MENU CLOSE

Στην φυλακή η «Μις Χίτλερ» για συμμετοχή σε… ναζιστική οργάνωση (Photos)

10.06.2020 07:24
Στην φυλακή η «Μις Χίτλερ» για συμμετοχή σε... ναζιστική οργάνωση (Photos) - Media

 

Στην φυλακή, μετά την καταδίκη τους για συμμετοχή στην παράνομη ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση National Action (Εθνική Δράση) στο Ηνωμένο Βασίλειο, οδηγήθηκε η 24χρονη Άλις Κάτερ και ο 25χρονος φίλος της Μάρκ Τζόουνς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του West Midlands.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν ακόμη δυο άτομα, ο 24χρονος Γκάρι Τζακ και ο19χρονος Κόνορ Σκόθερν.

Η Κάτερ και ο σύντροφός της καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τρία και πεντέμισι χρόνια αντίστοιχα, ενώ ο Τζακ καταδικάστηκε σε ποινή 4,5 ετών, και ο Σκόθερν 18 μηνών, ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το BBC, το ζευγάρι αγκαλιάστηκε λιγό πριν οδηγηθούν στα κελιά τους.

Η Κάτερ, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Χίτλερ» ως «Μις Μπούχενβαλντ» -χρησιμοποιώντας αυτό το ψευδώνυμο από το ομώνυμο στρατόπεδο συγκέντρωσης- αρνήθηκε ότι είναι μέλος της ομάδας, παρά το γεγονός ότι παρευρέθηκε σε συγκεντρώσεις με πανό που ανέγραφαν «Ο Χίτλερ είχε δίκιο».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι τέσσερις καταδικασθέντες έγιναν μέλη της νεοναζιστικής ομάδας και είχαν τακτικά συναντήσεις, μοιράζονταν την ακραία ιδεολογία τους και να παρακολουθούσαν σχετικές διαδηλώσεις.

Οταν η οργάνωση απαγορεύτηκε, η αστυνομία παρατήρησε ότι η ομάδα πραγματοποιούσε μυστικές συναντήσεις για να συζητήσει τα σχέδια της για ένα φυλετικό πόλεμο, στρατολογούσε νέα μέλη και διαμοιραζόταν σοκαριστικές εικόνες με τις οποίες κορόιδευαν το Ολοκαύτωμα και δόξαζαν τον Χίτλερ.

Η Εθνική Δράση έγινε η πρώτη ακροδεξιά ομάδα που απαγορεύτηκε βάσει της τρομοκρατικής νομοθεσίας της Βρετανίας τον Δεκέμβριο του 2016.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έγκλημα να είσαι μέλος της οργάνωσης, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ως «άγρια ​​ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:12