search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47
MENU CLOSE

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εκκίνηση δεύτερου γύρου από Δευτέρα με 1,4 δισ ευρώ

10.06.2020 07:56
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εκκίνηση δεύτερου γύρου από Δευτέρα με 1,4 δισ ευρώ - Media

 

Ο δεύτερος γύρος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα εκκινήσει το αργότερο ως τη Δευτέρα, όπως προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, σε αυτόν τον κύκλο θα διανεμηθούν πάνω από 1,4 δισ. ευρώ και επιδιώκεται να γίνονται δεκτές και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους αρκεί να έχουν κάποια χαρακτηριστικά.

Είπε πως εξετάζεται να έχουν δικαίωμα συμμετοχής ατομικές επιχειρήσεις που έχουν ταμειακή μηχανή. Όπως εξήγησε, το ποσό που θα διανεμηθεί στον δεύτερο κύκλο θα είναι υπερδιπλάσιο αυτού που δόθηκε στον πρώτο κύκλο (σ.σ. διανεμήθηκαν περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ και εκκρεμούν οι πληρωμές σε περίπου 2.000 δικαιούχους συνδεδεμένων εταιρειών και είχαν δώσει λανθασμένα στοιχεία).

Ο Χρ. Σταϊκούρας προανήγγειλε για σήμερα και διευκρινιστική εγκύκλιο από την ΑΑΔΕ για το πώς ακριβώς θα γίνει η πίστωση για τις 160.000 εταιρείες που έκαναν χρήση του μέτρου έκπτωσης 25% με εμπρόθεσμη πληρωμή φόρου. 

Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ λέγοντας πως φανερώθηκαν έντονες αντιδράσεις από τα κράτη του “βορρά” στο χθεσινό Ecofin, τα οποία πιέζουν να δίνει μόνο δάνεια και όχι επιδοτήσεις. Επίσης είπε πως το σχέδιο ανάκαμψης δύσκολα θα φέρει λεφτά εντός του 2020.

Άφησε επίσης ανοιχτό και το ενδεχόμενο για σύνδεση χρημάτων με διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ προανήγγειλε τις σημερινές ανακοινώσεις του ΟΟΣΑ για πιο μικρή ύφεση στην ελληνική οικονομία φέτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47