search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Λάθη σε ασκήσεις γυμναστικής που μπορεί να μας κοστίσουν (Photos)

10.06.2020 08:52
Λάθη σε ασκήσεις γυμναστικής που μπορεί να μας κοστίσουν (Photos) - Media

Γέφυρα

Σωστό: Λυγίστε τα γόνατα σας έτσι ώστε να σχηματίζουν μια ορθή γωνία στο πάτωμα. Ανυψώστε τη λεκάνη σας και βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας σχηματίζει μια ευθεία γραμμή, οι ώμοι, τα κόκκαλα της λεκάνης και τα γόνατα, επίσης τα γόνατα θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια της άσκησης να κοιτάνε μπροστά, πάντα υπάρχει η τάση να ανοίγουν στο πλάι κατά την ανύψωση. Στην κορυφή, πιέζεται τους γλουτούς προς τα πάνω και ενεργοποιείτε τους κοιλιακούς σας.

Λάθος: Εάν λυγίσετε την πλάτη σας όταν κάνετε τη γέφυρα και πιέζεται το κάτω μέρος της πλάτης αντί των γλουτών σας.

Σανίδα

Σωστό: Κρατήστε το σώμα σας σε μια ευθεία γραμμή από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τις φτέρνες. Κρατήστε τα χέρια σε γωνία 90 μοιρών. Ένα συχνό λάθος είναι να λυγίζει το κεφάλι, προσπαθήστε να το σκάφτεστε στην ίδια ευθεία με την σπονδυλική σας στήλη.

Λάθος: Η πλάτη σας ή τα καθιστικά σας κόκαλα κόκκαλα πολλές φορές ξεφεύγουν και δεν δημιουργούν ευθεία έτσι η άσκηση χάνει την αποτελεσματικότητα της, δεν προσφέρει τίποτα και τέλος υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει τραυματισμός.

 

Ανέβασμα σε πλατφόρμα

Σωστό: Η πλάτης σας θα πρέπει να είναι ίσια, με ελαφρώς μια καμπύλη, με τις ωμοπλάτες πίσω και κάτω. Σταθείτε πιο κοντά στον πάγκο ή την πλατφόρμα προπόνησης, το γόνατο σας θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το πόδι σας.

Λάθος: Όσο πιο μακριά στέκεστε από την πλατφόρμα τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο στα γόνατα σας αντί των μυών των ποδιών σας.

Προβολές

Σωστό: Το γόνατό σας πρέπει να βρίσκεται πίσω από τον αντίχειρα του ποδιού σας , να ευθυγραμμίζεται με το πόδι σας και να κάμπτετε σε γωνία 90 μοιρών όταν κάνετε βήμα προς τα εμπρός.

Λάθος: Το γόνατο σας είναι στριμμένο στο πλάι είτε έχει ξεπεράσει τον αντίχειρα του ποδιού με αποτέλεσμα να προκαλεί τραυματισμούς.

Καθίσματα:

Σωστό: Προσέχετε πάλι τα γόνατα να μη ξεπερνάνε τον αντίχειρα, η πλάτη σας να βρίσκεται σε ευθεία καθώς κατεβαίνετε, σκεπτόμενοι πως θα κάτσετε σε μια καρέκλα, τα χέρια τεντωμένα μπροστά στην ευθεία των ώμων με τις ωμοπλάτες πίσω και κάτω, το βάρος σας να βρίσκεται στις φτέρνες . Τέλος τα γόνατα να παραμένουν στην ευθεία καθώς και το κεφάλι.

Λάθος: Η πλάτη σας κάνει καμπούρα, οι ώμοι σας βρίσκονται κοντά στα αυτιά με αποτέλεσμα να πιέζετε ο αυχένας, το βάρος του σώματος βρίσκεται μπροστά στα δάχτυλα των ποδιών με αποτέλεσμα να ξεπερνάνε τα δάχτυλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35