search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:55
MENU CLOSE

Στα 40 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

07.08.2012 06:15
Στα 40 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου - Media

Τα 40 έχουν φτάσει τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Τα 40 έχουν φτάσει τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Αναλυτικότερα, 30 άτομα εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα κλπ) ενώ σε 10 περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν ίδια με εκείνα της κοινής γρίπης. Επίσης, συνολικά 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την ίδια στιγμή το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχώρησε στον αποκλεισμό από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, πολιτών οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του ιού μέσω των μεταγγίσεων. Έτσι, η αιμοληψία πλέον απαγορεύεται σε Κύμη – Αλιβέρι Ευβοίας, στη Σάμο και στην Ηρωική Πόλη Νάουσας Ημαθίας καθώς και σε 16 περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη – Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι) και 2ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης – Γούβα).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:55