search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση και για τον κοινωνικό τουρισμό

10.06.2020 13:40
Αχτσιόγλου: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση και για τον κοινωνικό τουρισμό - Media
 
Κριτική στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας για τον κοινωνικό τουρισμό έκανε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τόνισε ότι τα μέτρα είναι «απολύτως ανεπαρκή».
 
Αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2020, είναι απολύτως ανεπαρκείς τόσο για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου όσο και για την κάλυψη της ανάγκης για διακοπές που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, το εισόδημα των οποίων μειώθηκε δραστικά με τις επιλογές της κυβέρνησης.
 
Το υπουργείο Εργασίας αυξάνει μόνο κατά 20 εκ. ευρώ τον προϋπολογισμό του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και κατά 160.000 τους ωφελούμενους, σε σχέση με πέρυσι.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα ολιστικό πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού ύψους 700 εκ. ευρώ, το οποίο καλύπτει κλιμακωτά, με εισοδηματικά κριτήρια, έως 2.500.000 πολίτες σε διαμονή και μεταφορά, περιλαμβάνει την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και την αναστολή για φέτος του τέλους διαμονής.
 
Η κυβέρνηση αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, κατώτερη των περιστάσεων και πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17