search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52
MENU CLOSE

ΠΙΣ: Το τεστ δεν διασφαλίζει ότι ο τουρίστας δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό

10.06.2020 15:07
Βαυαρία: Έρχονται δωρεάν τεστ για κορωνοϊό στα αεροδρόμια - Media

 

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, αλλά και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις και καταστήματα μπορούν να προφυλάξουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας μας από τον κορωνοϊό, επισημαίνει, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Με βάση τις εκτιμήσεις των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων εφέτος θα αφιχθούν στη χώρα περίπου πέντε εκατομμύρια τουρίστες, ενώ σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο οι αφίξεις εκτιμώνται σε 10 εκατομμύρια. Κατά την περυσινή τουριστική περίοδο κατεγράφησαν 33 εκατομμύρια τουρίστες.

«Εάν οι ίδιοι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού, θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τους τουρίστες που αναμένονται το επόμενο διάστημα στη χώρα» υπογραμμίζει ο ΠΙΣ στην ανακοίνωσή του.

Άλλωστε, όπως προσθέτει, ο εργαστηριακός έλεγχος δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί στο σύνολο των τουριστών που θα φθάνουν στη χώρα, ενώ και το τεστ δεν διασφαλίζει ότι ένας πολίτης ή επισκέπτης δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συχνά ένα αρνητικό τεστ μπορεί να θετικοποιηθεί αργότερα.

«Πάντως η πιθανότητα να υπάρξουν αυξημένα κρούσματα του ιού στη χώρα μας απεδείχθη πρόσφατα όταν σε 1.300 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ταξιδιώτες που έφθασαν στη χώρα μας, βρέθηκαν 30 τεστ θετικά στον ιό» αναφέρει ο ΠΙΣ.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει πρόταση για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι γιατροί στα καταλύματα, πρόταση που απέστειλε και στο υπουργείο Τουρισμού, με την πρόσκληση να υιοθετηθεί από την πλευρά των ξενοδόχων.

Παράλληλα ο ΠΙΣ έχει διατυπώσει προτάσεις και για την ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51