search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:31
MENU CLOSE

Ούτε βήμα πίσω για τη «διαγωγή» η Κεραμέως – Έφερε παράδειγμα την Ιταλία

10.06.2020 18:37
5091433.jpg

 

Παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί σχεδόν από παντού για το συγκεκριμένο θέμα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή, επέμεινε στην απόφασή της να επαναφέρει τη «διαγωγή» στα σχολεία της χώρας.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, σε υψηλότερους τόνους ακόμα και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπερασπίστηκε σθεναρά την ρύθμιση αναφέροντας ένα παράδειγμα από το εξωτερικό, καθώς όπως είπε στην Ιταλία αν κάποιος δεν έχει 6 στα 10 στην διαγωγή δεν περνάει στην επόμενη τάξη».

Εν αντιθέσει, ο Κ. Μητσοτάκης, διαισθανόμενος ότι το μέτρο παραπέμπει σε άλλες εποχές σημείωσε ότι «πρέπει εν πάση περιπτώσει, να γνωρίζει το παιδί, όχι με τιμωρητική διάθεση, ότι υπάρχει ένα φίλτρο το οποίο, ναι, αξιολογεί και τη συμπεριφορά του στο σχολείο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι «το λέμε διαγωγή. Θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση ο χαρακτήρας της. Μπορεί να έχει περιγραφικό χαρακτήρα. Μπορεί να πρέπει να ξεφύγουμε από τη λέξη “κοσμιοτάτη” και “κοσμία”, που ενδεχομένως να παραπέμπει σε μία άλλη εποχή».

Από την πλευρά του, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «είναι αυτονόητο ότι το 2020 η διαγωγή ενός μαθητή δεν πρέπει να έχει καμία θέση στο απολυτήριο του.Εσείς όμως, προτείνετε την επαναφορά της διαγωγής στο απολυτήριο».

Επικριτική ήταν και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισήμανε ότι πρόκειται για «εντελώς αναχρονιστικό και αντιπαιδαγωγικό μέτρο. Επιλέγει με όρους τιμωρητικούς , να επαναφέρει το καθεστώς της αναγραφής της διαγωγής στο απολυτήριο, μια παρέμβαση βαθιά συντηρητική».

Οι βουλευτικές τροπολογίες που αποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας

Τις βουλευτικές τροπολογίες, τις οποίες κάνει δεκτές ανακοίνωσε, πριν το κλείσιμο της συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την “Αναβάθμιση του Σχολείου”, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, αποδέχθηκε τροπολογία του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου με θέμα την “κατασκευή αιθουσών σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών στέγασης μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”, του βουλευτή της ΝΔ, Σπ. Λιβανού για την προσθήκη των πτυχιούχων φιλολογίας στον κλάδο ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων, των βουλευτών της ΝΔ, Γ. Στύλιου και Ιω. Πασχαλίδη για δυνατότητα απονομής τίτλου ομότιμου καθηγητή των πρώην ΤΕΙ, και της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, με θέμα “Εξόφληση δαπανών για την αγορά ακινήτου του ΕΛΜΕΠΑ” στην Κρήτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:30