search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:08
MENU CLOSE

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο των Χανίων – «Είσαι υπερασπιστής της εταιρίας» – «Θα σου κάνω μήνυση» (Photos)

11.06.2020 08:36
Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο των Χανίων - «Είσαι υπερασπιστής της εταιρίας» – «Θα σου κάνω μήνυση» (Photos) - Media

 

Ανέβηκαν οι τόνοι στο πρώτο μετά-καραντίνας “από κοντά” δημοτικό συμβούλιο Χανίων, την ώρα που το θέμα της ΑΒΕΑ ήταν για ακόμη μια φορά εντός της συζήτησης κατά την ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων και ενώ τον λόγο είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε ότι «είναι ντροπή να υπάρχουν υπερασπιστές της εταιρίας που στρέφεται κατά της ομόφωνης απόφασης του Δήμου Χανίων», προκαλώντας την έκρηξη του κ. Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος έκανε ερώτηση για το θέμα.

Ακολούθησε μία έντονη λογομαχία μεταξύ του συμβούλου και του Δημάρχου, με τον πρώτο να εκρήγνυται και να αναφέρει ότι θα καταθέσει μήνυση ενάντια του κ. Σημανδηράκη, με τους ψυχραιμότερους να σπεύδουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παράλληλα, έγινε πλάγια μομφή κατά και του αντιδημάρχου Οικονομικών για τα αποθεματικά του Δήμου και το κατά πόσο έχει μετακινηθεί κομμάτι των καταθέσεων από την Τράπεζα Χανίων σε άλλες Τράπεζες, κάτι που πυροδότησε νέα ένταση και πάλι όμως πρυτάνευσε η επέμβαση των ψυχραιμότερων και η διαδικασία τελικά -ευτυχώς-δεν τορπιλίστηκε.

Η απάντηση Αλόγλου

«Ανήθικο και γελοίο να αφήνουμε υπονοούμενα για δήθεν μεταφορά διαθέσιμων από την Τράπεζα Χανίων σε άλλες τράπεζες», χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικός, Τάσος Αλόγλου, που απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των κ. Λειψάκη, Πρωτοπαπαδάκη.

«Το επιτόκιο όψεως στην Τράπεζα Χανίων είναι 0,10 ενώ στην Τράπεζα Ελλάδος αυτή τη στιγμή το επιτόκιο είναι 1,50, άρα είναι αυτονόητο το σε ποια Τράπεζα οφείλει να έχει τα χρήματά του ο Δήμος για να εξασφαλίσει τις πληρωμές και τις ανάγκες του ίδιου και των εργαζομένων του», ξεκαθάρισε ο κ. Αλόγλου και συμπλήρωσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχει κάνει ανάληψη ο Δήμος από την Τράπεζα Χανίων προς οποιαδήποτε άλλη συστημική τράπεζα, ναι έπεσαν τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά δεν υπάρχει καμία ταύτιση με το θέμα που συζητείται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:08