search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:48
MENU CLOSE

Μπουκιά και τάλιρο…

09.03.2010 14:28
Μπουκιά και τάλιρο... - Media

Πώς του ξέφυγε αυτή η εισπρακτική δυνατότητα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου…  Έτοιμη του την είχαν τη λύση οι διατροφολόγοι. Θεωρώντας ότι η αύξηση της τιμής των τροφίμων και των ποτών που παχαίνουν, θα επιφέρει μείωση της ζήτησής τους και, κατά συνέπεια, μείωση του βάρους του μέσου ενήλικα, πρότειναν την επιβολή ενός φόρου της τάξεως του 18% στα προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία .

Πώς του ξέφυγε αυτή η εισπρακτική δυνατότητα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου…  Έτοιμη του την είχαν τη λύση οι διατροφολόγοι. Θεωρώντας ότι η αύξηση της τιμής των τροφίμων και των ποτών που παχαίνουν, θα επιφέρει μείωση της ζήτησής τους και, κατά συνέπεια, μείωση του βάρους του μέσου ενήλικα, πρότειναν την επιβολή ενός φόρου της τάξεως του 18% στα προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία . Μιλάμε δηλαδή για κάτι σαν τόκο υπερθερμιδικής αξίας ή φόρο προστιθέμενης παχυσαρκίας. Η σχετική έρευνα και η επιστημονική εισήγηση δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Internal Medicine και μπορούν ανά πάσα στιγμή να την επικαλεστούν οι υγιεινιστές κυβερνώντες μας. Μιλάμε για πολλά έσοδα.

Το μόνο πρόβλημα που θα πρέπει να συνυπολογιστεί, είναι …πως όταν θα γίνουμε κομψοί ως λαός, θα γίνουμε και περισσότερο μακρόβιοι. Και τελικά- συγγνώμη κιόλας κύριε Λοβέρδο μας- μάλλον θα προλαβαίνουμε να βγαίνουμε και στη σύνταξη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:41