search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Τσακαλώτος «καρφώνει» Γεωργιάδη: «Παραδέχεται ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπτυξιακή και αυτή της ΝΔ υφεσιακή»

11.06.2020 12:05
Τσακαλώτος «καρφώνει» Γεωργιάδη: «Παραδέχεται ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπτυξιακή και αυτή της ΝΔ υφεσιακή» - Media
 
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ύφεση που καταγράφηκε στο α’ τρίμηνο του 2020.
 
Ο τέως ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι επί της ουσίας ο ‘Α. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η πολτική της ΝΔ είναι αντιαναπτυξιακή, ενώ η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη ανάπτυξη.
 
Αναλυτικά, ο Ε. Τσακαλώτος δήλώσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης ήταν αποκαλυπτικότατος. Είπε ότι η ανάπτυξη που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ οφειλόταν στα επιδόματα και την 13η σύνταξη και υπονόησε ότι η ύφεση που με βάση τα τριμηνιαία στοιχεία ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (πριν τον ιό) οφειλόταν στην πολιτική επιλογή της ΝΔ να μην δώσει κοινωνικό μέρισμα αλλά να κάνει φοροελαφρύνσεις με έμφαση στα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες.
 
Είναι ευχάριστο που ακόμα και ο κ. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπτυξιακή και αυτή της ΝΔ υφεσιακή.
 
Γιατί είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τον μύθο ότι η ανάπτυξη έρχεται με την κοινωνική αδικία. Μένει βέβαια, αυτό που σήμερα του ξέφυγε να αρχίσουν και να το εφαρμόζουν. Αν και πολύ αμφιβάλω, η ενίσχυση των λίγων έναντι των πολλών είναι δυστυχώς στο ιδεολογικό υπόβαθρο αυτής της παράταξης. Ακόμη και όταν παραδέχονται ότι είναι αντιαναπτυξιακή».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:32