search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λάθη και η «αχίλλειος πτέρνα» της 35χρονης κατηγορούμενης

12.06.2020 05:06
vitrioli-ypopth.jpg

 

Μια σειρά από λάθη και κενά στις κινήσεις της, πρόδωσαν την 35χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετά από την επίθεση με οξύ σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στις 20 Μαίου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές κάνουν λόγο για πολλές διαδρομές, πολλές επικοινωνίες αλλά και πολλά λάθη με ένα από αυτά, μια τηλεκάρτα, να αποτελεί κατ’ ουσίαν την “αχίλλειο πτέρνα” της 35χρονης. 

Πρόκειται για μια τηλεκάρτα, την οποία η κατηγορούμενη φαίνεται πως χρησιμοποίησε τόσο για να προβεί σε επικοινωνίες με εταιρείες ραδιοταξί για να την μεταφέρουν στο σημείο της επίθεσης, για το διάστημα που έκανε πρόβες αλλά και την ημέρα του χτυπήματος, όσοι και σε επικοινωνία επαγγελματικού τύπου που χρειάστηκε να κάνει στο πλαίσιο της εργασίας της με συνεργάτη από το εξωτερικό.

Η τηλεκάρτα, ήταν ακριβώς το “κλειδί” που την ανέδειξε εν τέλει ως βασική ύποπτο για την επίθεση ενώ αρχικά δεν είχε συγκαταλεγόταν στην «βασική πεντάδα» των υπόπτων αλλά σε έναν ευρύτερο κύκλο ερευνών.

Η ασφάλεια ειδικότερα εντόπισε “κοινές επαφές” της κατηγορούμενης ως δράστιδας και του θύματος ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε πως η πρώτη είχε κλειστό το κινητό της τόσο κατά τους χρόνους που πραγματοποιούσε πρόβες για το χτύπημα όσο και την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση.

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της 35χρονης εντόπισαν τα εξής ενοχοποιητικά στοιχεία: ένα κινητό τηλεφωνο, την τηλεκάρτα, την περούκα, την καμπαρντίνα και το σακίδιο που φέρεται να είχε στις πρόβες και την ημέρα της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, έγινε και η ανάλυση της φωνής στο τηλεφώνημα προς την εταιρεία ραδιοταξί και όπως προέκυψε πρόκειται για την 35χρονη, καθώς ταυτοποιήθηκε η φωνή. Έτσι, οι αστυνομικοί έχοντας στα χέρια τους αυτά και αρκετά ακόμα στοιχεία κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ακόμα μία γυναίκα, που φέρεται να ήταν αυτή που προμήθευσε τη δράστιδα με το καυστικό υγρό.

Φερόμενη δράστρια και 34χρονη δεν ήταν άγνωστες, κατάγονταν από κοντινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα ήταν “φίλες” στο Facebook όπου η κατηγορούμενη φαίνεται πως πατούσε μάλιστα “like” σε αναρτήσεις του θύματος.

Διαβάσε επίσης

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς αντέδρασε η Ιωάννα όταν έμαθε την ταυτότητα της κατηγορούμενης

Όλα άρχισαν πριν από ένα χρόνο, όταν συναντήθηκαν σε γάμο κοινού γνωστού τους, στον τόπο καταγωγής τους. Η 35χρονη ύποπτη συνοδευόταν από τον σύντροφο της και οι δυο τους έκαναν παρέα με την Ιωάννα, στη δεξίωση. Δύο ημέρες μετά τον γάμο, και ενώ έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύντροφος της 35χρονης έστειλε στο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι αίτημα φιλίας στο Facebook.

Η βασική ύποπτη της υπόθεσης το αντιλήφθηκε και άρχισε να του κάνει σκηνές ζηλοτυπίας. Λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα ειρωνικό σχόλιο της 35χρονης στο προφίλ της Ιωάννας.      

Από την πλευρά του, ο σύντροφος της 35χρονης της ξεκαθάρισε πως δεν είχε σχέση με την Ιωάννα αλλά δεν σκεφτόταν ωστόσο να παντρευτεί εκείνη.

Όμως, η δράστιδα θεωρούσε πως η Ιωάννα ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» και το «εμπόδιο» στη σχέση της.

” Της είχα εξηγήσει πως δεν βλέπω τη σχέση μας σοβαρά. Εκείνη όμως ονειροπολούσε και νόμιζε ότι θα παντρευτούμε. Όταν έκανα αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, εξοργίστηκε, Ζήλευε και νόμιζε πως λόγω της Ιωάννας δεν προχωρούσε η σχέση μας σοβαρότερα. Όλα όμως ήταν στο μυαλό της” ανέφερε στις αρχές ο σύντροφος της συληφθείσας μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικώνοιν άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας στην 35χρονη που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαίου.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με την δικογραφία η 35χρονη φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου για προσωπικούς λόγους .

Η ίδια αρνείται την κατηγορία και σύμφωνα με τον συνήγορό της δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση.

O ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την υπεράσπισή της, δήλωσε τα εξής:

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών. Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή». 

Πηγή skai.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:05