search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:32
MENU CLOSE

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο – Πού θα «χτυπήσει» 38αρια (Χάρτες)

12.06.2020 07:10
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει 3 κλιματιζόμενες αίθουσες λόγω καύσωνα - Media

 

Νέο κύμα ζέστης, με το θερμόμετρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους 35 βαθμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζει ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου, περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα, με αποκορύφωμα την Κυριακή.

Ωστόσο δεν θα λείψουν και οι απογευματινές μπόρες, ιδιαίτερα σε Μακεδονία, Θράκη και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Για σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια. Σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά και το βορειονατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή περιμένουμε την Παρασκευή 12/06/2020.

Πιο αναλυτικά:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες .
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5, στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες. Στα νότια γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 5, τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αναμένονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους ή πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα δυτικά και νότια πελάγη 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος, την Κυριακή αναμένεται μίνι καύσωνας, με παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βορειοανατολικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:27