search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46
MENU CLOSE

Αμηχανία Πέτσα για το που πήγαν τα λεφτά της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» (Video)

12.06.2020 08:30
Αμηχανία Πέτσα για το που πήγαν τα λεφτά της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» (Video) - Media

 

Απολογητικός και αμήχανος εμφανίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην τηλεόραση του OPEN, όταν ρωτήθηκε για το που πήγαν τα λεφτά της διαφημιστικής δαπάνης “Μένουμε Σπίτι”

«Πήραμε μια δύσκολη, γρήγορη απόφαση να ενημερώσουμε τους πολίτες στην φάση που επιβάλλαμε τα περιοριστικά μέτρα το Μάρτιο. Ήταν κομβικό να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση. Η έγκαιρη ενημέρωση έσωσε ζωές. 1232 ΜΜΕ συμμετείχαν στην καμπάνια. Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει ζήτημα εδώ ότι δίνουμε σε κάποιους μόνο αυτούς που επιθυμούμε»

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιλογή των Μέσων που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και οι καλές εφημερίδες που αναφέρετε συμμετείχαν».

«Αυτοί που δεν συμμετείχαν ήταν Μέσα που διακινούν fake news ή προκαλούν σύγχυση στο κοινό. Απάντησα σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για παράδειγμα δεν μπορεί να συμμετέχει ένα μέσο στην καμπάνια που μιλά για «κορωδοϊό».

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου του Documento Δ. Χατζηνικόλα, ο οποίος ανέφερε «μας προσβάλλει ως δημοσιογράφους αυτό που λέτε. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας 15 Μάρτιου έγραφε ότι χρειάζεται υπεύθυνη στάση και μέτρα προστασίας. Από πού προκύπτει ότι εμείς δεν πιστεύαμε τον κορωνοϊό; Επίσης δώσατε σε σάιτ «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Αν το ανοίξετε θα δείτε ότι λέει πως δεν κολλάει ο ιός από την Θεία Κοινωνία.

Ο κ. Πέτσας συνέχισε απαντώντας ότι δεν μπορεί ένα μέσο που λοιδωρεί το μήνυμα της καμπάνιας να συμμετέχει στην καμπάνια. 

Ο δημοσιογράφος συνέχισε γιατί πήραν χρήματα σάιτ ανύπαρκτα που δεν ήταν σε λειτουργία, ή δημιουργήθηκαν μια μέρα πριν δοθούν τα χρήματα.

Η απάντηση του Σ. Πέτσα ήταν: «Έχω απαντήσει σε 9 ερωτήσεις στην Βουλή. Πήγα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Έχω δώσει όλες τις εξηγήσεις αλλά έχετε ένα θέμα με την εφημερίδα σας. Το κατανοώ».

Καθημερινές οι αποκαλύψεις για site «φαντάσματα» και ημέτερους

Πάντως οι ενστάσεις και οι έντονες συζητήσεις για το που πήγαν και πόσα της διαφημιστικής καμπάνιας είναι συνεχείς.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η ανάθεση διαφήμισης σε ομογενειακό site με έδρα την Αμερική αλλά και η διαφήμιση σε site παρουσιαστή μεσημεριανού show, που είχε αναρτήσει μόλις ένα άρθρο. Χθες, Πέμπτη προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τεχνικό. 

Εδώ το tweet

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46