09/08/2020 16:52:03
8.8.2012

Σμιτ: Άουσβιτς, Χίτλερ και Εβραίοι αποκλείουν την ηγεμονία της Γερμανίας

Σμιτ: Άουσβιτς, Χίτλερ και Εβραίοι αποκλείουν την ηγεμονία της Γερμανίας - Media

Το Άουσβιτς, ο Χίτλερ και οι 6 εκατομμύρια δολοφονημένοι Εβραίοι στερούν τον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Χέλμουτ Σμιτ.

 «Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν περάσει στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ», ανέφερε ο πρώην ηγέτης της Γερμανίας.

Αναφερόμενος επίσης στην Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι «δεν είναι γεννημένη Ευρωπαία. Αυτή ναι μεν έχει μία συγκεκριμένη τακτική, αλλά (το να έχεις) μία συνολική εικόνα είναι άλλο πράγμα».

Τέλος επανέλαβε την άποψη του ότι η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη «ήταν μεγάλο σφάλμα το οποίο όμως αφού το διαπράξαμε τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.