search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Αυστραλός καταδικάστηκε σε θάνατο στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών

13.06.2020 08:54
Αυστραλός καταδικάστηκε σε θάνατο στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών - Media

 

Αυστραλός υπήκοος καταδικάστηκε σε θάνατο στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών, μια ετυμηγορία που μπορεί να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στις σχέσεις Πεκίνου και Καμπέρας.

Ο άνδρας, που κατονομάστηκε ως Καμ Γκιλέσπι από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, καταδικάστηκε σε θάνατο την Τετάρτη στην Γκουανγκτζόου, σύμφωνα με ενημέρωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου της πόλης και στην οποία δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες πέρα από το όνομα και την υπηκοότητα του στα κινεζικά.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Αυστραλός συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Γκουανγκτζόου τον Δεκέμβριο του 2013, έχοντας στις αποσκευές του πάνω από 7,5 κιλά μεθαμφεταμίνης.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την ετυμηγορία στην υπόθεσή του», δήλωσε εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου στο πρακτορείο dpa, προσθέτοντας: «Η Αυστραλία είναι αντίθετη στη θανατική ποινή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για όλους τους ανθρώπους».

Η Κίνα είναι ο βασικός εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας, η οποία υποδέχεται πολλούς Κινέζους φοιτητές και τουρίστες.

Ωστόσο η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών κλιμακώθηκε περαιτέρω τον τελευταίο καιρό: το αίτημα της Καμπέρας για ανεξάρτητη έρευνα αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού από το Πεκίνο έχει προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση της Κίνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08