search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Εκδήλωση στη μνήμη των 62 μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της γερμανικής κατοχής

13.06.2020 10:49
Ηράκλειο: Εκδήλωση στη μνήμη των 62 μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της γερμανικής κατοχής - Media

 

Πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι το αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Το μνημόσυνο τέλεσε ο επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος, παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτών, εκπροσώπους τοπικών Αρχών και φορέων, σωμάτων ασφαλείας και πολιτών.

«Συμπληρώνονται εβδομήντα οκτώ χρόνια από τον Ιούνιο του 1942. Στις 3 και 14 εκείνου του μηνός, οι Γερμανοί κατακτητές, εκτέλεσαν 62 συμπατριώτες μας στην περιοχή Ξηροποτάμου του Γαζίου, συνεχίζοντας τις θηριωδίες που διέπρατταν καθ’ όλη την διάρκεια της Κατοχής. Οι 62 Εθνομάρτυρες -ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Μηνάς Γεωργιάδης, Δήμαρχος Ηρακλείου από το 1934 έως το 1940- αντιμετώπισαν το ναζιστικό εκτελεστικό απόσπασμα με υπερηφάνεια, έχοντας επίγνωση ότι επιτέλεσαν το ύψιστο Χρέος προς την πατρίδα και προς το ιδανικό της Ελευθερίας, με τίμημα την ίδια την ζωή τους. Ο αγώνας για την απελευθέρωση του τόπου μας, είχε ακόμη δυσβάστακτα χρόνια, αναρίθμητες απώλειες και αμέτρητες πράξεις ηρωισμού. Εντούτοις, η θυσία των 62 εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας, δεν λησμονήθηκε ποτέ. Είναι πάντα παρόντες στην συλλογική μας μνήμη, σύμβολα θάρρους, πατριωτισμού και αυταπάρνησης, για τις σημερινές και τις επερχόμενες γενεές», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:33