26/06/2019 04:09:09
9.3.2010

Στο «σκαμνί» για τη νέα γρίπη

Στο «σκαμνί» για τη νέα γρίπη - Media

Την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την νέα γρίπη και για τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου 11 ευρωβουλευτές.

Η διακομματική πρωτοβουλία, συγκροτήθηκε μετά από πρόταση της Γαλλίδας Πράσινης Μισέλ Ριβασί, η οποία στην συνέντευξη Τύπου επεσήμανε ότι «μας μίλησαν για μια πανδημία, που τελικά δεν ήταν πανδημία. Μας συνέστησαν λύσεις υψηλού κόστους, δυσανάλογες με το πρόβλημα».

Στην πρωτοβουλία των 11 συμμετέχει και ο έλληνας ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα πρέπει το ευρωκοινοβούλιο να συστήσει εξεταστική επιτροπή, η οποία θα δώσει σαφείς απαντήσεις «για το εάν από λάθος ή κερδοσκοπικούς λόγους οι κυβερνήσεις της Ευρώπης υποχρεώθηκαν να ξοδέψουν εκατομμύρια ευρώ». Όπως επισημαίνουν οι 11, η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να κάνει προτάσεις και για το πώς η Ένωση θα μπορέσει να θωρακιστεί απέναντι σε μια πιθανή επανάληψη ανάλογου λανθασμένου «συναγερμού».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.