search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:48
MENU CLOSE

Μεγάλο το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο – «Μάχη» αστυνομικών και διαδηλωτών

13.06.2020 19:45
Μεγάλο το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο - «Μάχη» αστυνομικών και διαδηλωτών - Media

 

Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο πραγματοποίησαν χιλιάδες Βολιώτες με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσει τους διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια παρατάχθηκε μπροστά από το εργοστάσιο για να το φρουρήσει.

Αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται στην πόλη ενάντια στην καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας από την τσιμεντοβιομηχανία, έπειτα από τρία χρόνια δυναμικών αγώνων.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν -λίγο πριν από τις 8 το βράδυ- περίπου 2.000 διαδηλωτές έφτασαν έξω από την ΑΓΕΤ-Lafarge.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών μπήκε στο χώρο στάθμευσης του εργοστασίου πετώντας μπογιές και οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους έξω από το εργοστάσιο.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών υπήρξαν λιποθυμίες από την πλευρά των διαδηλωτών.

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές.

Της σημερινής διαδήλωσης, είχαν προηγηθεί ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Βόλου μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 5 Μαΐου 2018, όπου 10.000 Βολιώτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης. Ανάλογος, αν όχι μεγαλύτερος, ήταν ο αριθμός των Βολιωτών που συμμετείχε και στο συλλαλητήριο τον Απρίλιο του 2019, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς χιλιάδες μαθητές και φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15