search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Super League: Η ΑΕΚ νίκησε 0-2 τον ΟΦΗ και πέρασε στην δεύτερη θέση

14.06.2020 18:40
Super League: Η ΑΕΚ νίκησε 0-2 τον ΟΦΗ και πέρασε στην δεύτερη θέση - Media

 

Αρκετά καλύτερη από τον προηγούμενο αγώνα της κόντρα στον Παναθηναϊκό η Ένωση, έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο -ούσα περισσότερο πλήρης- και πήρε μια, σημαντική για εκείνη νίκη, στη Κρήτη απέναντι στον πάντα φιλόδοξο, αλλά χωρίς στόχους ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν -όπως και με τον Αρη- σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά χωρίς να έχουν το κάτι παραπάνω που θα τους δώσει το τρίποντο. Πάντως, έδειξαν πως παρότι δεν κυνηγούν κάτι συγκεκριμένο βαθμολογικά, θα παλέψουν όλα τα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος.

Μετά από αυτό το τρίποντο, η ΑΕΚ πέρασε στην δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League αφήνοντας πίσω της τον ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε ισόπαλος χθες με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε στην τελευταία θέση των πλέι οφ. Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αρη στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το ματς

Κάπως νωθρά ξεκίνησε το παιχνίδι με τις δυο ομάδες να… ψάχνονται γενικά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι κάτι λογικό καθώς μετά από μια μεγάλη αγωνιστική διακοπή καμία ομάδα δεν είναι απολύτως έτοιμη. Στη συνέχεια, όταν ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει η Ενωση από την αριστερή πλευρά έδειξε κάποια ωραία πράγματα. Με τους Μάνταλο, Λιβάγια και Ολιβέιρα να δείχνουν κεφάτοι, η άμυνα των Κρητικών δεν είχε περιθώριο για χαλάρωση.

Από την άλλη, μεσοαμυντικά ο Δικέφαλος δεν είχε τόσο καλή παρουσία με τους Κρίστιτσις και Σιμάνσκι να ψάχνουν τους ρόλους τους. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου από την άλλη, με αποδυναμωμένα τα άκρα της προσπαθούσε με τους Μεγιάδο, Νέιρα, Φιγκεϊρέντο να δίνουν τις μάχες τους και να ανεβάζουν την ομάδα τους.

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 21′ με τον Ολιβέιρα να κάνει ωραία καρφωτή κεφαλιά, αλλά τον Ουάιλι να διώχνει εντυπωσιακά. Δέκα λεπτά αργότερα, Μάνταλος-Ολιβέιρα συνεργάστηκαν ξανά, αλλά το σουτ του Πορτογάλου πλάγια μέσα από τη περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι. Στο 42′ ήταν η τρίτη και… φαρμακερή. Ο Λόπες επέμεινε από αριστερά, έκανε εξαιρετική σέντρα για τον Λιβάγια όπου με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα εκεί που δεν… πιανόταν. Λίγο έλειψε πάντως, πριν τελειώσει το ημίχρονο, να ισοφαρίσει ο ΟΦΗ καθώς στο 45′ ο Φιγκεϊρέντο έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Στην επανάληψη, οι κιτρινόμαυροι βγήκαν με ακόμα μεγαλύτερη… ορμή. «Λυμένα» πλέον τα πόδια των παικτών του Καρέρα. Οι παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονταν ανάμεσά τους με ιδιαίτερη ευκολία και δεν πέρασε πολύ ώρα μέχρι να βρει και δεύτερο τέρμα. Στο 65′ ο Βέρντε που πέρασε στη θέση του Αλμπάνη πήρε την μπάλα αριστερά έξω από τη περιοχή και από πολύ πλάγια έβαλε ένα τρομερό γκολ με φαλτσαριστό πλασέ.

Μετά το 75′ οι δυο ομάδες έκαναν που έκαναν αρκετές αλλαγές, έχασαν τον ρυθμό τους αφού επήλθε και η κούραση και ως το τέλος το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση.

Οι ομάδες

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79′ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (86′ Κοροβέσης), Σακόρ (67′ Στάικος), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέδο (79′ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο, Μάνος (67′ Βαζ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (86′ Λιβάγια), Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60′ Βέρντε), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24