search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:08
MENU CLOSE

Μεγάλος Περίπατος… μεγάλο μποτιλιάρισμα με το «καλημέρα» για τους οδηγούς (Photos)

15.06.2020 06:16
Μεγάλος Περίπατος... μεγάλο μποτιλιάρισμα με το «καλημέρα» για τους οδηγούς (Photos) - Media

 

Μποτιλιάρισμα από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, έφεραν οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο, με τελευταίες τις αλλαγές να ισχύουν από την Κυριακή στην Πανεπιστημίου, ενώ είχε προηγηθεί η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το news247, κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, στην Βασ. Σοφίας και στην Πανεπιστημίου, η οποία όσο περνάει η ώρα γίνεται απροσπέλαστη. Προβλήματα επισης παρατηρούνται στην Βασ. Αμαλίας και στη Μεσογείων, στην Καλλιρόης, στη Συγγρού καθώς και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού.

Στη διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και στα φανάρια κατά μήκος της αστυνομίας, υπάρχουν τροχονόμοι για τη ρύθμιση της κίνησης, ενώ υπάρχει και δημοτική αστυνομία, για να εξασφαλίζει ότι δεν θα περνούν οι οδηγοί στο κομμάτι του δρόμου που δεν επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση, αφού θα γίνει πεζόδρομος.

Πρόβλημα και για τους επαγγελματίες

Προβλήματα με τον Μεγάλο Περίπατο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και οι επαγγελματίες της περιοχής. Οπως μας εξηγεί ο αναγνώστης μας Απόστολος Ταγκαλάκης «πέραν της απίστευτης ταλαιπωρίας των οδηγών με τις νέες ιδέες του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Δήμαρχος πρέπει να εξηγήσει στα μικρά καταστήματα εστίασης που αναπτύχθηκαν στα δεξιά της Πανεπιστημίου, γιατί αποφάσισε να τα κλείσει! Η πελατεία τους προερχόταν κατά μεγάλο ποσοστό, από εποχούμενους που, κυρίως το πρωί 7-9, σταμάταγαν για 1-2 λεπτά στα δεξιά και ψώνιζαν το κουλούρι, τον καφέ, το χυμό, την τυρόπιτα, το σάντουιτς…. Η εκτροπή προς τα αριστερά, με αυτό το απίθανο και επικίνδυνο ζιγκ-ζαγκ στην αρχή της, αποκλείει αυτή τη δυνατότητα».

Τι άλλαξε στην Πανεπιστημίου

Οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, καθώς οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, στα πλαίσια του “Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας”.

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι προκειμένου οι οδηγοί να μην περνάνε στις λωρίδες στις οποίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή τους, ενώ ούτε τα λεωφορεία πλησιάζουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου όπου βρίσκονται οι στάσεις.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, αφού στο κομμάτι του δρόμου που θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και ζαρντινιέρες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:08