search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:16
MENU CLOSE

Βόρεια Μακεδονία: Στις 15 Ιουλίου οι βουλευτικές εκλογές

15.06.2020 15:06
Βόρεια Μακεδονία: Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες - Media

 

Έπειτα από μακρές και έντονες αντιπαραθέσεις για τον ορισμό της ημερομηνίας των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν τελικά αυτές να διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου.

Αυτό γνωστοποίησε πριν από λίγο ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, ενώ το βράδυ θα συνεδριάσουν και τα κομματικά όργανα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, προκειμένου να εγκρίνουν τη συμφωνία. Μόλις χθες, ο αρχηγός του κόμματος αυτού, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανέφερε ότι το κόμμα του θα μπορούσε να αποδεχθεί τη διεξαγωγή εκλογών στις 15 Ιουλίου, ενώ το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ πίεζε αυτές να διεξαχθούν νωρίτερα.

Θα είναι πρώτη φορά που μία εκλογική αναμέτρηση στη χώρα θα διεξαχθεί Τετάρτη (15 Ιουλίου), καθώς όλες μέχρι τώρα διεξάγονταν ημέρα Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές αυτές είχαν αρχικά οριστεί για τις 12 Απριλίου, όμως αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τις αρχές Ιανουαρίου τα «ηνία» της χώρας έχει αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08