search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:25
MENU CLOSE

«Βόμβα» από ρωσικό site: Η Μόσχα έχει πρόβλημα με τα stealth μαχητικά της

15.06.2020 16:01
«Βόμβα» από ρωσικό site: Η Μόσχα έχει πρόβλημα με τα stealth μαχητικά της - Media
 
Την ώρα που η Ρωσία δηλώνει ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια ανάπτυξης του περίφημου Su-57, του stealth μαχητικού της 5ης γενιάς, ένα ρωσικό σάιτ «χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου», υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ υπερτερούν σημαντικά έναντι της Μόσχας στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας.
 
Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site Vzglyad, το οποίο ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία στον χώρο της τεχνολογίας, ασκεί δριμεία κριτική στη Μόσχα για τα όσα λέει σχετικά με την υπεροχή του Su-57 έναντι των αμερικανικών F-22 και F-35, σημειώνοντας ότι την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν στη διάθεσή τους εκατοντάδες stealth μαχητικά, η Ρωσία δεν έχει ακόμα καταφέρει να βάλει το δικό της αντίπαλον δέος σε μαζική παραγωγή.
 
«Ακόμα κι αν δεχθούμε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι το Su-57 είναι καλύτερο από τα F-22 και F-35, οι ΗΠΑ έχουν ήδη στη διάθεσή τους σχεδόν 500 τέτοια μαχητικά σε υπηρεσία και η Ρωσία κανένα», έγραψε δηκτικά ο αρθρογράφος και επιχειρηματίας Μιχαήλ Μπολσάκοφ.
 
Επισημαίνει δε ότι η Ρωσία φάνηκε αντί να προσπαθήσει να αναπτύξει νωρίς το δικό της stealth μαχητικό, αντιθέτως έριξε το βάρος στην αναβάθμιση και παραγωγή αεροσκαφών που έρχονταν από την περίοδο του Ψυχρού Πολεμου όπως τα Su-30 και Su-35, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στις μοίρες, οι οποίες διαθέτουν διαφορετικά αεροσκάφη και συχνά διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου μαχητικού.
 
Κατά τον Μπολσάκοφ, η λύση είναι η Ρωσία να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή του Su-57 και σταδιακά να αντικαταστήσει όλα τα αεροσκάφη 4ης γενιάς. Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας εκτιμά τις πτητικές ικανότητες των παλαιοτέρων μαχητικών και, φυσικά, αναγνωρίζει ότι το κόστος ενός Su-57 (μόλις 40 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με τα 150 εκατ. δολάρια που κοστίζει ένα F-22) είναι μεγάλο για τη ρωσική οικονομία που δεν γνωρίζει και μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23