search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν Αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία

15.06.2020 21:15
ΗΠΑ: Δύο ακόμα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου με κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσιεύματα - Media

 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν σε 25.000 τον αριθμό των στρατιωτών που σταθμεύουν στη Γερμανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι η Γερμανία δεν δαπανά αρκετά για την ‘Αμυνα, όπως απαιτείται από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Όπως είπε, έως ότου η Γερμανία δαπανήσει περισσότερα, οι ΗΠΑ θα απομακρύνουν τους στρατιώτες τους.

Δημοσιεύματα πριν από περίπου δέκα μέρες του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Wall Street Journal, ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να αποσύρει περίπου 9.500 από τους 34.500 στρατιώτες των ΗΠΑ που σταθμεύουν σε αμερικανικές βάσεις επί γερμανικού εδάφους, πιθανότατα ως απάντηση για την άρνηση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να συμμετάσχει με φυσική παρουσία στην Σύνοδο της G7 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα στις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15