search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Το «Βήμα» «καρφώνει» Γεραπετρίτη: Ο υπουργός που προαναγγέλλει… ανασχηματισμό

16.06.2020 06:30
gerapetritis_0.jpg

 

Αρκετά επικριτική απέναντη στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τις χθεσινές του δηλώσεις περί ανασχηματισμού είναι η στήλη “Βηματοδότης” της εφημερίδας Το Βήμα. Μεταξύ άλλων η στήλη αναφέρει: Πραγματικά δεν γνωρίζω εάν συνέβη κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Τουλάχιστον από τη Μεταπολίτευση και μετά: Υπουργός να προαναγγέλλει από ραδιοφώνου τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συνήθως οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται, αλλά κατά τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη αυτός μπορεί να γίνει μετά την 1η Ιουλίου (σε λίγες ημέρες δηλαδή με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογική νίκη) όπως δήλωσε από το ραδιόφωνο του Σκάι. Και προσδιόρισε μάλιστα και την έκτασή του λέγοντας πως θα είναι διορθωτικός. 

Γράφει ο Βηματοδότης

Πραγματικά δεν γνωρίζω εάν συνέβη κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Τουλάχιστον από τη Μεταπολίτευση και μετά: Υπουργός να προαναγγέλλει από ραδιοφώνου τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συνήθως οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται, αλλά κατά τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη αυτός μπορεί να γίνει μετά την 1η Ιουλίου (σε λίγες ημέρες δηλαδή με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογική νίκη) όπως δήλωσε από το ραδιόφωνο του Σκάι. Και προσδιόρισε μάλιστα και την έκτασή του λέγοντας πως θα είναι διορθωτικός. Μια εξαγγελία που δεν χαροποίησε πολλούς υπουργούς που άρχισαν να προβληματίζονται εάν παραμένουν ή εάν φεύγουν. Τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανόν να δείτε και να ακούσετε υπουργούς να πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους στα ραδιόφωνα και στα κανάλια για να κάνουν απολογισμό του έργου τους. Αν και υπήρξαν και κάποιες φήμες ότι ορισμένοι κατέβασαν τα μολύβια (τρόπος του λέγειν) και περιμένουν τον ανασχηματισμό. Ετσι απευθύνθηκα στον κ. Γεραπετρίτη και τον ρώτησα τι παραπάνω γνωρίζει από τον Πρωθυπουργό στο θέμα του ανασχηματισμού και ιδού τι μου απάντησε:

Πρώτα απ΄όλα συνέστησε στους συναδέλφους του υπουργούς να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και αυτός να κάνει τη δική του. Εν συνεχεία μου ανέφερε, ότι είπε το αυτονόητο με το θέμα της αξιολόγησης υπουργών (μπλε φακέλους, αν θυμάστε κτλ.) και πρόσθεσε ότι ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός «μπορεί να μας αιφνιδιάσει όλους», είπε και έφυγε για τη Βουλή. Τι όμως έκανε σχεδόν όλη την Δευτέρα στη Βουλή;

Πώς συντάσσονται οι νόμοι

Παρέδωσε… μαθήματα! Ναι, μαθήματα καλής νομοθέτησης! Οχι αυτή τη φορά σε βουλευτές, αλλά σε… νομοθέτες. Νομοθέτες υπουργείων. Με μία πρωτοποριακή μέθοδο τους παρουσίασε το Εγχειρίδιο Νομοπαρασκευαστικής Μεθοδολογίας και το Εγχειρίδιο Ανάλυσης Συνεπειών Ρύθμισης. Μ΄αυτόν τον τρόπο τους είπε επιτυγχάνεται η εναρμόνιση της νομοθέτησης, χωρίς να θίγεται η νομοθετική πρωτοβουλία των υπουργών. Και ακόμα ότι ενισχύεται ο ρόλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης του μόνου κεντρικού θεματοφύλακα της καλής νομοθέτησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33