search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Λαμπερά και υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι!

16.06.2020 10:30
Λαμπερά και υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι! - Media

 

Ο ήλιος, η θάλασσα και οι πισίνες ταλαιπωρούν και καταστρέφουν τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται, να γεμίζουν ψαλίδα και να φαίνονται θαμπά και ξηρά.

Όλοι οι τύποι μαλλιών δέχονται φθορά από τον ήλιο, η υπεριώδης ακτινοβολία του αυξάνει την θερμοκρασία των μαλλιών μας και σε συνδυασμό με ακτίνες UV, αλμυρό νερό ή χλώριο, τα μαλλιά, αφυδατώνονται, ξεθωριάζουν, γίνονται άγρια, χαλάει η εξωτερική τους στοιβάδα,  δημιουργείται ψαλίδα και χάνουν την λάμψη τους. Με λίγα λόγια αφήνουμε τα μαλλιά μας να «γεράσουν» γρήγορα.

Ας δούμε αναλυτικά μερικά tips ώστε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας.

  1. Τα φροντίζω όπως το δέρμα μου: Τα μαλλιά υποφέρουν όπως ακριβώς και η επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποίησε αντηλιακά μαλλιών πριν βγεις στον ήλιο. Επίλεξε την υφή που σου ταιριάζει –spray, λάδι, gel–, άπλωσε το προϊόν στα μαλλιά και προχώρησε στο χτένισμά σου. Ένα μαντίλι ή ένα πλατύγυρο καπέλο θα τα προστατέψουν κάτω από τον καυτό ήλιο.
  2. Καλύτερο αποτέλεσμα: Βρέξε τα μαλλιά σου με νερό βρύσης προτού βουτήξεις στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Έτσι, θα επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο.Καθημερινή ενυδάτωση: Όταν τα μαλλιά έρχονται καθημερινά σε επαφή με το θαλασσινό νερό και τον ήλιο, επίλεξε ειδικά after sun σαμπουάν, conditioner και μάσκες, με άφθονους ενυδατικούς παράγοντες και επανορθωτική δράση.
  3. Κρύο νερό: Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών. Για περισσότερη λάμψη, ξέπλυνε τα μαλλιά μετά τη μάσκα ή το conditioner με κρύο νερό.
  4. Χρώμα: προτίμησε μια βαφή έναν με δύο τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση που χρησιμοποιείς συνήθως, δεδομένου ότι το χρώμα θα ανοίξει με τον ήλιο, τη θάλασσα και το συχνό λούσιμο που επιβάλλουν οι διακοπές» τονίζει η ειδικός.
  5. Το ιδανικό κούρεμα: Λόγω εποχής, είναι σημαντικό να βρεις μια κουπ και ένα χτένισμα τα οποία να μη χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να δείχνεις καλοχτενισμένη. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου προτείνει κάποιο χτένισμα που να ταιριάζει στη φυσική κατάσταση των μαλλιών σου (σπαστά, σγουρά, με λίγο ή περισσότερο όγκο κ.λπ.), ώστε με τη βοήθεια των κατάλληλων προΪόντων styling, λίγο φορμάρισμα και κάποιο κομψό αξεσουάρ, τα μαλλιά σου να έχουν στυλ και να δείχνουν περιποιημένα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:55