search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Γερμανία: Δίνουν 9 δισ. ευρώ για τη διάσωσή της αλλά η Lufthansa ετοιμάζει 22.000 απολύσεις

16.06.2020 10:46
Γερμανία: Δίνουν 9 δισ. ευρώ για τη διάσωσή της αλλά η Lufthansa ετοιμάζει 22.000 απολύσεις - Media

 

Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι θέλει να συνάψει συλλογικές συμφωνίες μέχρι τις 22 Ιουνίου για να διαπραγματευτεί την περικοπή 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εξαιτίας της πανδημίας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία τόνισε πως κάθε τμήμα των δραστηριοτήτων της θα πληγεί από τις πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας καθώς και σχεδόν όλες οι εταιρείες του ομίλου.

“Μόνο οι πτητικές δραστηριότητες της Lufthansa, θα επηρεαστούν από την κρίση με σχεδόν 5000 θέσεις εργασίας, 600 εκ των οποίων θα είναι πιλότοι, 2.600 θα είναι αεροσυνοδοί και 1.500 προσωπικό εδάφους”, τόνισε ο όμιλος.

Η θυγατρική στον τομέα της συντήρησης, Lufthansa Technik, μπορεί να δει το εργατικό της δυναμικό να μειώνεται κατά 4.500 θέσεις εργασίας, μεταξύ των οποίων 2.500 στη Γερμανία, ενώ οι δραστηριότητες catering της LSG Group θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από την αναδιοργάνωση, και να επηρεαστούν 8.300 θέσεις εργασίας.

Η Lufthansa τόνισε ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο σημαντική εάν η ίδια δεν εφαρμόσει πιο ανταγωνιστικά μέτρα μείωσης του κόστους προσωπικού.

“Για αυτό θέλουμε να έρθουμε σε συμφωνίες με τους συλλογικούς μας διαπραγματευτικούς εταίρους άμεσα”, ανέφερε το τμέλος του δ.σ. για το ανθρώπινο δυναμικό και τις νομικές υποθέσεις, Michael Niggermann.

Μακροπρόθεσμα, τόνισε ο ίδιος η Lufthansa προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

Προηγήθηκε η συμφωνία διάσωσης με κολοσσιαία ενίσχυση

Να σημειωθεί ότι εδώ και 15 ημέρες το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa έχει αποδεχτεί τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάσωση της γιγαντιαίας αεροπορικής εταιρείας, η οποία επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποδέχεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το Βερολίνο έναντι της Επιτροπής προκειμένου η εταιρία να λάβει βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το γερμανικό Οικονομικό ταμείο Σταθεροποίησης (WSF).

Η συμφωνία Βερολίνου – Βρυξελλών προβλέπει ότι η Lufthansa θα αποσύρει οκτώ αεροσκάφη από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ενώ θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (slots) για 24 πτήσεις που τους αναλογούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η στρέβλωση που προκαλεί, κατά την Επιτροπή, η οικονομική ενίσχυση της γερμανικής κυβέρνησης. Βέβαια πουθενά δεν προβλεπόταν ότι παρά το ποσό-μαμούθ που θα διαθέσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, η εταιρεία θα προβεί σε χιλιάδες απολύσεις…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:08