search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Συμπλοκή στα σύνορα Κίνας-Ινδίας με 3 νεκρούς στρατιώτες

16.06.2020 10:49
Καθυστερημένο κλείσιμο συνόρων: Χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες νεκροί στα Βαλκάνια -Δείτε ανά χώρα - Media

 

Στρατιωτική συμπλοκή σημειώθηκε στα σύνορα Κίνας και Ινδίας, στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει το rt.comτρεις Ινδοί στρατιωτικοί (2 στρατιώτες και 1 αξιωματικός) σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με κινεζικές δυνάμεις στο Λαντάχ, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, o ινδικός στρατός ανακοίνωσε πως «ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο πλευρών συναντιούνται για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση», προσθέτοντας πως και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες .

Η Κίνα δεν επιβεβαίωσε δικές της απώλειες, μα κατηγόρησε την Ινδία πως δυνάμεις της πέρασαν τα σύνορα και επιτέθηκαν σε στρατιώτες της.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Ινδία να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες ή να προκαλέσει προβλήματα.

Ο ινδικός στρατός επέμεινε πως δεν υπήρξα πυροβολισμοί.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι Ινδοί στρατιώτες ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Οι θάνατοι αυτοί θεωρείται πως ήταν οι πρώτοι εδώ και δεκαετίες σε σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών, που αποτελούν πυρηνικές δυνάμεις.

Ινδία και Κίνα βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε αντιπαράθεση στα δυτικά Ιμαλάια, αν και δεν υπήρχαν αναφορές για απώλειες ως τώρα. Το συμβάν έλαβε χώρα στην κοιλάδα Γκαλβάν, στην ορεινή περιοχή Λαντάχ. 

Η Ινδία κατηγορεί την Κίνα πως έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στη Γκαλβάν και υποστηρίζει πως η Λαϊκή Δημοκρατία πραγματοποιεί κατοχή σε 38.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών που της ανήκουν. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10