search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:47
MENU CLOSE

ABC: Ο Μαδούρο χρηματοδότησε μυστικά τον Μπέπε Γκρίλο με 3,5 εκατ. ευρώ προ 10ετίας

16.06.2020 12:49
Μαδούρο: Φτιάξαμε φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό (Video) - Media

 

Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Abc υποστηρίζει ότι ο Νικολάς Μαδούρο χρηματοδότησε κρυφά το ιταλικό κίνημα Πέντε Αστέρων με 3,5 εκατομμύρια ευρώ πριν από δέκα χρόνια.

Η εφημερίδα βασίζεται, όπως γράφει, σε απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας τα οποία μπόρεσε να ανακαλύψει. Η Abc προσθέτει ότι τα χρήματα εστάλησαν μέσα σε βαλιτσάκι, στο προξενείο της Βενεζουέλας στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με τον Ντάβιντε Καζαλέτζιο, γιο του συνιδρυτή των «πεντάστερων» Ρομπέρτο Καζαλέτζιο, «πρόκειται για ψευδή είδηση που δημοσιεύθηκε ήδη πολλές φορές, η τελευταία από τις οποίες ήταν το 2016». Ο δε πρώην πρόξενος της Βενεζουέλας στο Μιλάνο Τζαν Kάρλο Ντι Μαρτίνο, προσθέτει ότι «είναι όλα ψέματα» και ότι «πρόκειται για σκευωρία της άκρας δεξιάς, κατά των Πέντε Αστέρων».

Η ισπανική εφημερίδα, όμως, απαντά ότι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται και δημοσίευσε, είναι αληθές. Yποστηρίζει, επίσης, ότι «τα χρήματα εστάλησαν με ασφαλή τρόπο, δια της διπλωματικής οδού» και ότι «ήταν μέρος των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου εσωτερικών της κυβέρνησης του Καράκας». Η Abc γράφει πως «όταν, τις περασμένες ημέρες ζητήθηκε από το καθεστώς Μαδούρο να σχολιάσει την είδηση, δεν θέλησε να το πράξει».

Αντιθέτως τώρα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:42