search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Οι 4 μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής για να κάνετε βουτιές με άνεση (Videos)

16.06.2020 15:41
Οι 4 μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής για να κάνετε βουτιές με άνεση (Videos) - Media

 

Το καλοκαίρι έχει έρθει και πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν τις παραλίες της Αττικής για τα μπάνια τους. Συνήθως οι παραλίες όμως κατακλύζονται από κόσμο και ειδικά αυτή την περίοδο όπου επιβάλλονται οι κοινωνικές αποστάσεις ο συνωστισμός μπορεί να αποτελέσει βασικός λόγος για να μην χαρούμε τις βουτιές μας σε μια κοντινή παραλία.

Για αυτό λοιπόν, εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε τις 4 μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, για να κάνετε τις βουτιές σας με άνεση αλλά και τις κατάλληλες κοινωνικές αποστάσεις.

Σχινιάς

Η παραλία του Σχινιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για καλοκαιρινά μπάνια. Ο Σχινιάς ή Σχοινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες παραλίες της Αττικής.

Ψάθα

Η Ψάθα δίνει την ψευδαίσθηση διακοπών. Όσοι τολμηροί αποφασίσουν να κάνουν το μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσουν στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της θα την λατρέψουν. Τα 2,5 χλμ. της βοτσαλωτής ακτής της, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα πλήρους χαλάρωσης με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ τα Σαββατοκύριακα.

Χάρακας

Βάζεις πλώρη για Σούνιο, φτάνεις Λαύριο και Κερατέα κι εκεί στα όρια θα βρεις τον οικισμό του Χάρακα. Μια μεγάλη παραλία σε περιμένει, με την ψιλή της άμμο και τα φύκια της, ενώ έχει και μερικές ξαπλώστρες σε ένα σημείο της.

Μπρεξίζα

Θα ξεφύγουμε από το κλασικό Μάτι και το διάσημο Ζούμπερι και θα σας προτείνουμε την τεράστια παραλία της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη. Σχεδόν 30 χιλιόμετρα μακριά απ’ την πρωτεύουσα, έχει άμμο για τα κάστρα των παιδιών, φοίνικες για φυσική σκιά και πολλή άπλα για να μην χρειαστεί να στριμωχτείτε δίπλα στους υπόλοιπους θαμώνες της παραλίας. Στο τέλος, για να την αποχαιρετίσετε μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο ή να πιείτε τον καφέ σας σε μια από τις καφετέριες της περιοχής.

Πηγή: travelstyle.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08