search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:50
MENU CLOSE

Keke Palmer: Συμμετέχω στις διαμαρτυρίες του Black Lives Matter για να πολεμήσω ενάντια στη λευκή υπεροχή

17.06.2020 09:07
Keke Palmer: Συμμετέχω στις διαμαρτυρίες του Black Lives Matter για να πολεμήσω ενάντια στη λευκή υπεροχή - Media

 

 Η ηθοποιός Keke Palmer ανέλυσε τη συμμετοχή στις διαμαρτυρίες του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ και εξήγησε γιατί περιμένει μια «επανάσταση».

Σε άρθρο της στο Variety θυμάται τις συμβουλές που η μητέρα της, τής έδωσε όταν ήταν παιδί: «Μου έλεγε η μητέρα μου ότι αν ο σκηνοθέτης μού πει κάτι που δεν έχει νόημα για μένα, να τον προκαλέσω μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο, στο οποίο να τον καταλαβαίνω. Και αν δεν το καταφέρω να πάω κάπου αλλού».

Η ηθοποιός τόνισε ότι αυτό το μάθημα το εφάρμοσε και αλλού στη ζωή της. «Μερικές φορές, το να πηγαίνεις ενάντια στην εξουσία είναι ο μόνος τρόπος για αλλαγή, ειδικά όταν βλέπουμε, πολύ συχνά, αυτές οι αρχές να ξεπερνούν τα όρια» έγραψε. «Επέλεξα να συμμετάσχω στις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες για να κάνω όσο το δυνατόν πιο αντιληπτές τις αδικίες στην Αμερική και να πολεμήσω ενάντια στη λευκή υπεροχή και σε αυτό που κάνει στο έθνος μας» σημείωσε.

Ένα βίντεο της ηθοποιού, στο οποίο εμφανίζεται να παρακαλεί τους Εθνοφρουρούς να συμμετάσχουν στη διαδήλωση στο Λος Άντζελες έγινε viral την περασμένη εβδομάδα. Η Palmer αναφέρθηκε σε αυτήν την εμπειρία, γράφοντας, «Στα πιο τρελά όνειρά μου, θα έκαναν πορεία μαζί μας χωρίς κίνδυνο τιμωρίας, με τον ίδιο τρόπο που αν ολόκληρη η τάξη βγαίνει από το σχολείο και κανείς δεν παίρνει επίπληξη γι’ αυτό. Αν αρκετοί ένιωθαν την ανάγκη να το κάνουν αυτό, θα επηρέαζαν το κίνημα με τόσο σημαντικό τρόπο» υπογράμμισε.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι η λευκή υπεροχή είναι η πιο μακρόχρονη καταπίεση στην Αμερική, αλλά δεν είναι η μοναδική. «Μπορώ να εγγυηθώ ότι ο καθένας σε αυτή τη χώρα έχει δεχθεί καταπίεση κάποιας μορφής. Είναι η πραγματικότητα που συμβαίνει όταν η αρρώστια του ρατσισμού επικυρώνεται από το σύστημα» σημείωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια-τραγουδοποιός της R&B και hip hop προσθέτοντας ότι έτσι δημιουργείται περισσότερος διχασμός.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24